VATERPOLSKI KLASIK Jerko Marinić Kragić: Nevažno je tko je s druge strane, bila to Srbija ili netko drugi! Sada idemo pokazati što i koliko vrijedimo!

Utorak, 13. veljače 2024. 09:12 Napisao/la  SC

Trebali bismo se držati pozicijske igre, tu tražimo svoju šansu, kaže Stefan Ćirić, prvi suradnik izbornika Uroša Stevanovića

Jerko Marinić Kragić
Jerko Marinić Kragić

Hrvatska u utorak (17, HTV 2) igra protiv Srbije, u četvrtfinalu SP-a igra se vaterpolski klasik:

- Važna utakmica, suparnik kvalitetan, dobar, čvrst, ali nevažno tko je s druge strane. Bila to Srbija ili netko drugi. Mi smo došli ovdje boriti se za medalju, pa tko god da je, cilj je isti. Pobjeda i prolazak u polufinale. Sad idemo pokazati što i koliko vrijedimo, nakon što smo osigurali nastup na Olimpijskim igrama. Srbija je jako dobra momčad i nije sve na Mandiću i Jakšiću koji istina jesu svjetske klase, ali imaju i dobrog vratara, dvojicu jako dobrih centara, željni su dokazivanja i rezultata. Oni će biti na 100%, ali jednako i mi, samo što se nadam da ćemo mi biti ti koji će na kraju slaviti. Dakle, idemo u polufinale, rekao je Jerko Marinić Kragić za stranicu HVS-a

- Na Mandiću i Jakšiću će sigurno biti posebna naša pozornost jer su im to glavni igrači. Isto tako, svjesni smo da ćemo morati pružiti najbolju moguću igru ovdje u Dohi. Oni imaju puno rješenja u napadačkoj igri, ali uvježbavali smo neke stvari za koje mislimo da će biti od iznimnog značenja. Prvenstveno kako bi ‘zatvorili’ njih dvojicu, a onda i iskoristili neke naše šanse. Mirne glave samo trebamo u utakmicu, kaže Marko Bijač.

- Hrvatska je u odnosu na Europsko prvenstvo u Zagrebu samo malo promenijenila momčad. Zna se kakav je ulog u četvrtfinalu! Nisu samo hrvatski centri bitni, ne zaboravite Bijača jednog od najboljih vratara na svijetu, jaka je vanjska linija, Fatović je uvijek opasan u kontri. Tu je opasan šuter Kragić, da ne nabrajam više. Ponavljam, odlična ekipa. Nama je najvažnije da ispunimo naš plan, da odigramo kako znamo. Možda nam je opomena slabiji početak protiv selekcije SAD, koji se nije trebao dogoditi. Ne smijemo dobivati golove iz kontri, da im omogućimo lake pogotke. Trebali bismo se držati pozicijske igre, tu tražimo svoju šansu, kaže Stefan Ćirić, prvi suradnik izbornika Uroša Stevanovića.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.