IVICA TUCAK Želim još izraženiji pobjednički stav, mi smo prvaci svijeta

Srijeda, 17. srpnja 2019. 09:51 Napisao/la  SC

Taj pobjednički stav se mora prenositi u svaki zaveslaj, u svaku dodanu loptu, u svaki šut, u svaki blok, svaku obranu, kaže izbornik nakon još jedne uvjerljive pobjede na Svjetskom prvenstvu

Ivica Tucak
Ivica Tucak

 

Hrvatska vaterpolska reprezentacija uvjerljivom pobjedom (17:7) protiv SAD sigurala je prvo mjesto u skupini.

Nakon izvanredne igre (14:4) protiv Australije, aktualni svjetski prvaci opet su odigrali impresivnu utakmicu:

- Apsolutno sam zadovoljan. No, i ova utakmica mora otići u dnevnik uspomena naših fantastično odigranih utakmica. Sada ćemo se prvo isplivati se i uživati. Završena je priča u našoj grupi, što smo željeli. Prvi smo u skupini, ali sada to trebmo zaboraviti. Svaka naredna utakmica je najvažnija. Znate i sami da je četvrtfinalna utakmica ključna. Ne daj Bože da tu napravimo neki kiks, ne želim to niti pomisliti. Rekao sam maloprije, želim da uživamo u trenucima lijepe igre, da budemo čvrsto s nogama na tlu, želim da iz utakmice u utakmicu imamo još izraženiji pobjednički stav – mi smo prvaci svijeta i jedna od najboljih reprezentacija na svijetu. I taj pobjednički stav se mora prenositi u svaki zaveslaj, u svaku dodanu loptu, u svaki šut, u svaki blok, svaku obranu. Imamo divnu atmosferu, sve ide svojim tokom. Mirni smo. Čvrsto s nogama na tlu. Ponizni. Svjesni smo svoje snage, ne želim da to ikada izađe iz naših glava, rekao je izbornik Ivica Tucak.

- Opet smo od početka do kraja odigrali vrhunski, opet neočekivana gol-razlika. Stvarno nismo očekivali ovako dvije nadmoćne utakmice u prvom kolu. Nisu bile lagane kao što rezultat pokazuje. Najvažnije je da smo ostvarili dvije pobjede i sada možemo mirno čekati četvrtfinale i svog protivnika, napraviti nekoliko treninga i odmoriti malo. Prvi cilj da budemo vodeći u skupini je ostvaren. Sada čekamo četvrtfinale mirni, bez pritiska. Mislim da smo pokazali da imamo kvalitetu za velike rezultate, kaže Loren Fatović.

Hrvatska zadnju utakmicu u skupini s Kazahstanom igra 19. srpnja u 13.30 sati po hrvatskom vremenu, četvrtfinalna utakmica igra se 23. srpnja u 08.30 sati.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.