Ivica Tucak: Thomasa Vernouxa nemoguće je čuvati jedan na jedan

Srijeda, 14. veljače 2024. 16:12 Napisao/la  SC
Thomas Vernoux
Thomas Vernoux

Hrvatski vaterpolisti u četvrtak (15.30) protiv Francuske igraju utakmicu polufinala SP-a:

- Nema govora o načinu razmišljanja ‘lako ćemo’, niti sam ja ikada tako razmišljao. Kad igramo protiv Kine ili bilo koga tko je možda na papiru manje jak, ugledan, ja prema svakom suparniku imam sportski respekt. Jer, bit ću tako slobodan, mislim da samo glup sportaš može podcijeniti suparnika, jer time samo podcjenjuješ i svoj rad. Ne dolazi u obzir, a pogotovo ne u polufinalu Svjetskog prvenstva i protiv suparnika koji se zove Francuska. Svi smo svjesni toga. Znamo da igramo odličan vaterpolo, da imamo vjeru u sebe. Mi nismo pobijedili Francusku i nećemo je pobijediti sve dok to ne učinimo do 32. minute, kaže izbornik Ivica Tucak za stranicu HVS-a.

- Valja znati da Francuska ima jednog od najboljih igrača na svijetu, Thomasa Vernouxa. Mađarima je onako, ‘hladno dao 5 komada’. ‘Izbušio’ je sve suparnike ovdje i njega je nemoguće čuvati jedan na jedan. Toliko je fizički moćan da je to nemoguće. Da ne spominjem Bodegasa koji je prije 10-ak godina kada je Italija postizala vrhunske rezultate, on baš bio njihov prvi centar. Zatim Crousillat desno, Bouet lijevo, Fontani na golu. To je sjajna reprezentacija. Zato ćemo Vernouxa sigurno udvajati, jer rekao sam da njega jedan čovjek ne može čuvati. On igra obranu, napad, ulazi kao drugi centar i on je sigurno danas među 5 najboljih na svijetu, a za kojeg vjerujem da će za koju godinu biti rijetko viđena igračka marka u planetarnom pogledu. Mlad je, potentan, potpuno je posvećen vaterpolu. Mi ćemo ga zatvoriti sigurno dupliranjem, nećemo mu dopustiti nikakav prostor. Jasno, to otvara prostor nekim drugim igračima za šut, ali bolje netko drugo nego on, rekao je Tucak i dodao:

- Došli smo korak do raja i bogami napravit ćemo sve da napravimo i taj zadnji korak.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.