IVICA TUCAK Nećemo biti bahati ako kažemo da idemo po finale

Četvrtak, 23. siječnja 2020. 17:44 Napisao/la  SC
IVICA TUCAK Nećemo biti bahati ako kažemo da idemo po finale

Hrvatski vaterpolisti polufinalnu utakmicu proiv Španjolske igraju u petak od 17.30 sati (HTV 2)

- Nadam se da nećemo biti bahati ako kažemo da idemo po finale. Došli smo ovdje pokušati napraviti veliki rezultat i ide nam super u ovom trenutku. Pred nama je još jedna od onih povijesnih utakmica. Iza nas je dosta dobar turnir, ali vjerujem da možemo još bolje. Trebamo još bolje jer Španjolska je jak protivnik. Pokušat će nas otupiti presingom i tranzicijom. Napravili smo analizu svega što oni igraju, odlični su. Prijeti opasnost od Mallaracha i Perronea. Čekaju nas 32 teške minute. Imaju automatizme u igri jer imaju 10 igrača Barcelonete u sastavu, ali imamo i mi igrače Juga, Jadrana i Mladosti. Imali smo padova na Europskom prvenstvu od 2010. i zadnjeg finala tako da moramo ići korak po korak, kaže izbornik Ivica Tucak, koji je ovako objasnio formu igrača:

- Ma kakvo tempiranje forme... Ne volim te pojmove, ništa ne možete tempirati na ovako velikom turniru. U ovom trenutku smo u dobroj formi, iako nam Bijač nije branio od SP-a, Andro Bušlje nije baš imao minutažu u Pro Reccu, ali nakon sparing utakmica svi su se podigli. Svi su zdravi, ujutro smo napravili lagano istezanje, malo bazena i u petak nam je najvažniji dan, naglasio je Tucak.

- Želim čestitati izborniku i njegovom stožeru te igračima na ovom tijeku turnira. Sad vidimo koliko je jaka i ta Crna Gora. Naša pobjeda protiv Grčke u četvrtfinalu čak je malo neočekivano lagana. Sve je to zasluga naših igrača koji su nametnuli strašan ritam, utakmicu držali pod kontrolom. Ove utakmice daju nam za pravo da možemo još dalje. Prvi cilj je osvojiti medalju, drugi cilj je igrati finale, a glavni cilj je uzeti zlato. Ovdje je to još značajnije jer samo zlato donosi Tokio. Napravit ćemo sve da budemo pravi u ove dvije utakmice i da odemo do kraja. Španjolci su izuzetna momčad, odigrali su fantastičnu utakmicu u skupini s Mađarima. Imamo s njima iskustvo sa SP-a iz Južne Koreje, ali sad smo spremni odgovoriti na takvog protivnika. Želim poželjeti sreću našem izborniku i igračima, kazao je izvršni direktor HVS-a Perica Bukić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.