Hrvatski vaterpolisti počeli pripreme za utakmicu protiv Crne Gore

Subota, 02. siječnja 2021. 11:31 Napisao/la  SC
Josip Vrlić
Josip Vrlić

Hrvatska vaterpolska reprezentacija počinje drugi dio priprema uoči odlaska na turnir europskih kvalifikacija za završnicu Svjetske lige.

U Debrecenu (8. siječnja) Hrvatska u četvrtfinalnoj utakmici igra protiv Crne Gore.

Pripreme uoči Nove godine bile su prekinute usred treninga zbog katastrofalnog potresa koji je pogodio Petrinju i okolno područje.

- Iskreno se nadam da će ovo okupljanje reprezentacije proći onako kako je planirano. Naime protekla četiri okupljanja reprezentacije nismo uspjeli odraditi onako kako smo planirali. Korona, potres…puno toga lošega nas prati, ali evo nadam se da će sada s Novom godinom sve to ostati iza nas. U Debrecenu nas čeka Crna Gora, naša posljednja zajednička utakmica bila je revijalna, no ona bitna u Budimpešti nije završila onako kako smo očekivali. Veliki dio utakmice odigrali smo odlično međutim pratio nas je pad u tom periodu i nažalost nismo pobijedili utakmicu za odličje. Protivnik je čvrst i jak, međutim uvjeren sam da imamo dovoljno snage i iskustva da ovaj put utakmicu okrenemo u našu korist. Sljedeći potencijalni protivnici su iz para Mađarska i Italija, što je sami vrh svjetskog vaterpola. Na turniru je osam ekipa gdje osim ekipe Francuske zaista svatko može pobijediti svakoga. Vrlo težak i zahtjevan turnir, jako dobar za nas da bi ga iskoristili kao pripremu za turnir koji je za nas puno bitniji i važniji, a to su kvalifikacije za Olimpijske igre koje nas čekaju u Rotterdamu, izjavio je Mile Smodlaka, pomoćni trener izbornika Tucka.

Ivica Tucak ponovo je okupio 20 igrača od kojih će njih 15 otići put Debrecena:

VRATARI
Marko Bijač (Pro Recco)
Ivan Marcelić (Mladost)
Toni Popadić (Jug Adriatic osiguranje)
Marin Šparada (Solaris)
CENTRI
Josip Vrlić (Mladost)
Luka Lončar (Jug Adriatic osiguranje)
Nikša Dobud (Pro Recco)
Luka Lozina (Vouliagmeni)
BRANIČI
Andro Bušlje (Mladost)
Marko Macan (Waspo 98 Hannover)
Rino Burić (Jadran)
Hrvoje Benić (Jug Adriatic osiguranje)
NAPADAČI
Lovre Miloš (Mladost)
Maro Joković (Brescia)
Xavi Garcia (Jug Adriatic osiguranje)
Luka Bukić (Mladost)
Loren Fatović (Jug Adriatic osiguranje)
Ante Vukičević (Marseille)
Franko Lazić (Mladost)
Zvonimir Butić (Jadran)