Hrvatska pobijedila Crnu Goru, Josip Pavić ostvario 15 obrana

Utorak, 17. siječnja 2012. 19:26 Napisao/la  I. V.

Crna Gora - Hrvatska 8:10. Hrvatski vaterpolisti pobijedili u drugoj utakmici EP nakon što u zadnjoj četvrtini ostvarili prednost koju više nisu ispuštali. Izvrsna igra sidruna Nikše Dobuda i vratara Josipa Pavića

Crna Gora - Hrvatska 8:10 (2:3, 3:2, 3:3, 0:2)


Plivalište Pieter van den Hoogenband. Gledatelja 500. Suci: Vasileiou (Grčka) i Sadekov (Rusija). Opunomoćenik: Konstantinov (Bugarska)


CRNA GORA: Radić, Dr. Brguljan, Pasković, Petrović, Klikovac, Radović 2, M. Janović 1, N. Janović, A. Ivović 1, Zloković 2, Gojković 2, Jokić, Šćepanović (7 obrana)


HRVATSKA: Pavić (15 obrana), Burić, Bošković 1 (1), Dobud 3, Joković 2 (1), Muslim, Karač, Bušlje 1, Sukno 1 (1), Barač, Paškvalin, Obradović 1, Buljubašić


Peterci: Crna Gora, Hrvatska 3-3.
Osobne pogreške: Crna Gora 12, Hrvatska 6
Igrač više: Crna Gora 1/6, Hrvatska 3/9


Rudićevi izabranici s 10:8 pobijedili su Crnogorce, na krilima Josipa Pavića koji je zaustavio 15 udaraca suparničkih igrača.

Hrvatska je postigla prvi gol na utakmici: s igračem više u strijelce se upisao Nikša Dobud. Odmah potom i Crnogorci su imali priliku s igračem više, ali Pavić je obranio udarac Ivovića. Niti drugu priliku s igračem više nije iskoristila Perovićeva momčad što je odmah kažnjeno na suprotnoj strani, za 2:0 pogodio je Maro Joković. U petoj minuti Crnogorci preko Radovića postižu svoj prvi gol. Gotovo identičan pogodak Crna Gora postigla je i za 2:2, a isti je bio i strijelac. Hrvatska je imala još jedan napad na kraju prve četvrtine: izborili su igrača više i preko Bušlje došli do vodstva od 3:2.


Nakon minutu i pol igre u drugoj četvrtini Hrvatska je vratila prednost od dva gola – 4:2. Paškvalin je izborio, a Bošković realizirao peterac. Vrlo brzo uzvraća Crna Gora preko centra Zlokovića. Lijepim pogotkom Obradovića Rudićeva je momčad ponovno na plus dva. Imala je Hrvatska igrača više i veliku priliku za najveću prednost do tada, no, umjesto plus tri, na semaforu je stajalo 5:4. Svoj napad Hrvati nisu iskoristili, a na drugoj strani kaznio je to Zloković. U zadnjoj minuti poluvremena Crna Gora se preko Mlađana Janovića vraća u potpuni egal – 5:5. S tim se rezultatom i otišlo na predah.


Gotovo polovica treće četvrtine trebala je proći da padne prvi pogodak. Postigla ga je Hrvatska: dosuđen je novi peterac, ulogu realizatora ovog puta preuzeo je Sandro Sukno. Odmah potom u strijelce se još jednom upisao i Dobud, Hrvatska je ponovno došla do prednosti od dva gola – 7:5. Ali kratko je trajalo vodstvo, vrlo brzo Crna Gora je s dva uzastopna gola došla do novog izjednačenja. Novi peterac Rudićevoj je momčadi donio i novu prednost: ovog puta odgovornost je preuzeo Joković koji je precizan za 8:7. Ali na samom kraju četvrtine Crnogorci su izborili igrača više i preko Gojkovića došli do 8:8.


Krasnu akciju odigrala je hrvatska reprezentacija na startu odlučujuće četvrtine: što je još važnije rezultiralo je to i novim pogotkom Dobuda za 9:8. Nije Rudićeva momčad iskoristila igrača više, ali je zato u sljedećem napadu Sukno iz daljine precizno naciljao za novo vodstvo od dva gola razlike – 10:8. Do kraja utakmice pogodaka više nije bilo, značilo je to i novu pobjedu hrvatske reprezentacije.


U trećem kolu, koje se igra u četvrtak, Hrvatsku očekuje susret protiv Srbije, dok će Crnogorci igrati protiv Rumunjske.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.