SP Hrvatski vaterpolisti u polufinalu igraju protiv Francuske

Utorak, 13. veljače 2024. 20:35 Napisao/la  SC

Ovo je deseti plasman u polufinala svjetskih prvenstava od 2005. godine, to nitko ne može osporiti, kaže Ivica Tucak

SP Hrvatski vaterpolisti u polufinalu igraju protiv Francuske

Hrvatska će u polufinalu igrati protiv Francuske, koja je priredila veliko iznenađenje pobjedom (11:10) protiv Mađarske.

Vodila je Mađarska s čak 7:3 na poluvremenu, sve se doimalo predvidljivim da bi Francuzi u nastavku ostvarili preokret koji graniči sa senzacijom.

Treba podsjetiti da je Mađarska još uvijek aktualni svjetski prvak, da je Europsko prvenstvo u Zagrebu igrala u pričuvnoj postavi, jer je prioritet bilo SP.

Hrvatska polufinale protiv Francuske igra u četvrtak (15.30), u drugom polufinalu igraju Španjolska - Italija.

Sve upućuje da bismo u finalu SP-a mogli gledati reprizu finala nedavnog EP-a!

Hrvatska je igrom u utakmici protiv Srbije pokazala da se ima pravo nadati finalu:

- Dogodi se neki posrtaj, ali nakon cijele potrošnje koje smo imali u siječnju u Dubrovniku i Zagrebu, kao i sada ovdje, pa onda doći do polufinala... Mogli smo mi i ovo izgubiti, bilo je sve na jednoj lopti možda, ali sam ponosan i u ovom trenutku tako ispunjen srećom, da je to nevjerojatno. Bili smo u ‘iksu‘, kako se veli. Zatvorili smo sve ono što smo trebali kod Srbije. Marko je bio odličan na golu, igrači pomagali jedan drugome. Igrač više je bio odličan. Ono što sam ja govorio, ali nisam reagirao zadnjih dana kada sam slušao i čitao kako igrači navodno nemaju odlučnosti i tako dalje. Ni govora! Imaju oni itekako hrabrosti i odlučnosti, ali ono što ja želim da nam igra ima glavu i rep, da odigramo akciju. To smo radili, to smo imali. Srbiji čestitam na fer i korektnoj borbi, viteški odigranoj utakmici. Mislim da je utakmica bila predivna, kao što je uvijek s njima, kazao je Ivica Tucak.

- Ovo je deseti plasman u polufinala svjetskih prvenstava od 2005. godine, to su činjenice. To nitko ne može osporiti. Uz sve one velike reprezentacije svijeta, mi smo na prvom mjestu po tom pitanju. Strašno sam ponosan što smo nakon smjene generacija, redizajna koji smo napravili nakon Tokija 2021, ostali vaterpolska velesila. To nam nitko ne može osporiti, poručio je Tucak.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.