EUROPA CUP Mađarska pobijedila Hrvatsku u finalu odigranom u Zagrebu

Nedjelja, 07. travnja 2019. 22:04 Napisao/la  SC
Srebrni hrvatski vaterpolisti
Srebrni hrvatski vaterpolisti

 

Mađarska je pobjednik ovogodišnjeg Europa Cupa, hrvatski vaterpolisti nisu uspjeli obraniti titulu prvog prvaka osvojenu prošle godine u Rijeci.

Hrvatska je u Zagrebu izgubila od Mađarske rezultatom 8:10 (2:2, 1:3, 2:3, 3:2)

Mađari su bili bolji, u zadnju četvrtinu ušli su s vodstvom od 8:5 i mirno priveli utakmicu kraju.

 - Nažalost, nismo imali potrebnu snagu i koncentraciju da dobijemo ovu utakmicu. No, to je sport, to je život. Mađari su ovog puta bili bolji i čestitam im. Zaista smo željeli pobjedu svim srcem, ali jednostavno nije išlo. Danas to nije bila ona razina igre koja je potrebna da bi se osvojio turnir, izjavio je izbornik Ivica Tucak.

Hrvatska je polufinalnom pobjedom protiv Španjolske izborila plasman na završni turnir Svjetske lige, koji će se od 18. do 23. lipnja održati u Beogradu.

Najefikasniji u hrvatskim redovima bio je Loren Fatović s tri gola, Maro Joković je zabio dva, a Andro Bušlje, Ivan Buljubašić i Josip Vrlić po jedan.

Kod Mađara je najbolji je bio Peter Manhercz s tri gola.

U susretu za treće mjesto Španjolska je pobijedila Italiju s 9:7 (3:1, 0:2, 5:3, 1:1), Crnogorci su peti nakon pobjede protiv Srbije rezultatom 16:14.

Finalnoj utakmici nazočio je i premijer Andrej Plenković.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.