EP Hrvatski vaterpolisti uvjerljivo pobijedili Francusku pred 8.000 gledatelja

Srijeda, 31. kolovoza 2022. 22:04 Napisao/la  SC
EP Hrvatski vaterpolisti uvjerljivo pobijedili Francusku pred 8.000 gledatelja

Hrvatski vaterpolisti u 2. kolu EP-a  pobijedili su Francusku (13:6/2:3, 2:1, 5:1, 4:2) pred čak 8.000 gledatelja, što je novi hrvatski rekord posjećenosti jedne vaterpolske utakmice.

Hrvatski vaterpolisti sada u najgoroj opciji mogu biti drugi u skupini B, dok nam je za prvo mjesto u skupini dovoljan sad i remi.

Početak nije bio iz snova, iako je davao natruhe, konture nečeg dobro što se “valja”. Hrvatska je naime u prvoj četvrtini imala realizaciju igrača više 0-4, napadački je šut bio slabiji, a i u obrani su Francuzi uspjeli u 2-3 navrata probiti naš bok.

Rezultiralo je to suparnikovim vodstvima 2:1 i posebno opasno 4:2 za Francusku početkom druge dionice. Tada slijedi prijelomni trenutak cijele utakmice. Točno tri minute i 43 sekunde prije kraja druge četvrtine, pri vodstvu Francuske 4:3, Bijač je obranio prvi šut s igračem manje, nekoliko sekundi kasnije i drugi pokušaj Francuza, te skrenuo loptu u korner. Akcija se Francuza nastavila, ali nastavio je braniti i Bijač, te ubilježio i treću obranu!

Najbolji stimulans svakom vrataru, podizanje na noge cijele Spaladium Arene i početak nabijanja kompleksa Francuzima.

Na sve ovo, proradio je i šut naših igrača s vanjskih pozicija. Prvo Bašić za 4:4 malo prije raja prvog poluvremena, a onda u trećoj četvrtini opća kanonada Hrvata po francuskom golu – Harkov, Žuvela 2, Bašić, te Marinić Kragić za 5:1 samo u trećoj dionici, ali i za riješeno pitanje pobjednika. U tom trenutku 9:5, ali bilo je za Francuze još i gore. Slijedilo je to u zadnjoj dionici.

- S punim pravom smo se pribojavali Francuza, ali smo ih danas demolirali. Proučili smo ih u najsitniji detalj. Čestitke momcima na odličnoj utakmici. Bio je malo grča na početku, ali morate shvatiti da su to većinom momci koji igraju prvi put pred ovakvom atmosferom. Oni su se držali svega što smo se dogovorili. Moramo biti svjesni da nas ne smije u niti jednom trenutku ponijeti niti +5 niti plus +6, da moramo vladati svoji razumom i igrati onako kako smo se dogovorili. Momci su odigrali odličnu utakmicu i čestitam im na tome, ali ova utakmica sada ide u zaborav. Moramo se pripremiti za Grčku koja je sada u ovom trenutku najvažnija utakmica na prvenstvu. Nemamo pravo kalkulirati ništa, mi idemo pripremiti svaku utakmicu u najsitniji detalj. Imamo motiv pa što Bog da. Ovi momci zaslužuju podršku te trebamo vjerovati u njih. Mi ćemo pokušati učiniti sve te da na ovom Europskom prvenstvu odemo što dalje. Analizirat ćemo svaki detalj Grka kao što smo i s Francuzima. Ako nam bude igrač više dobar, smatram da imamo veliku šansu za dobiti utakmicu, kaže izbornik Ivica Tucak.

Hrvatska:
Marko Bijač
Rino Burić 1
Loren Fatović 1
Ivan Krapić
Franko Lazić
Luka Bukić 3
Matias Biljaka
Marko Žuvela 2
Jerko Marinić Kragić 2
Josip Vrlić
Andrija Bašić 2
Konstantin Kharkov 2
Toni Popadić

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.