HRVATSKA - SRBIJA Ante Vukičević: Utakmica kao i svaka druga, svih treba pobijediti

Subota, 07. travnja 2018. 09:46 Napisao/la  V. P.

Igraju dvije najjače reprezentacije na svijetu bez ikakve dileme u ovom trenutku, svaka nova utakmica s njima je puna neizvjesnosti,  smatra izbornik Tucak

Ante Vukičević (Hrvatska)
Ante Vukičević (Hrvatska) Foto: Valentina Prokić

Hrvatska vaterpolska reprezentacija preskočila je i drugu prepreku na putu do finala LEN Europa kupa.

Barakude su svladale pomlađenu, ali čvrstu reprezentaciju Crne Gore sa 10:5, a iako rezultat to možda ne govori utakmica nije bila jednostavna.

- Crnogorci su dobra i disciplinirana momčad pogotovo u obrani sa odličnim trenerom, ali uspjeli smo od početka nametnuti svoj ritam te smo se rano odvojili. Naša obrana je bila na vrhu zadatka, pogotovo Bijač na golu i naši bekovi, tako da je sve ispalo dobro i zadovoljni smo rezultatom, rekao je hrvatski reprezentativac Ante Vukičević koji je pridonio sa dva gola u mreži gostiju.

U posljednjoj četvrtini bilo je nešto više nervoze prisutno kako kod trenera Tucka, tako i kod igrača.

- Malo je došlo do neke iskre između Bušlje i njihovog mladog centra, ali dobro da se sve završilo bez nekih scena, kratak je bio Vukičević.

Za utakmicu sa Srbijom svi će reći da je finale prije finala. Dvije najbolje reprezentacije svijeta odlučit će o tome tko će biti finalist.

- To je utakmica kao i svaka druga, ali sada nam je ta najvažnija. Pokušat ćemo pobijediti, igramo doma pred našom publikom, dat ćemo sve od sebe i nadamo se da ćemo proći u finale. Svejedno je tko će biti s druge strane, jer za prvo mjesto treba svih pobijediti, zaključio je Vukičević.

Izbornik Ivica Tucak optimist je uoči utakmice sa Srbijom.

- Sa Srbijom je uvijek teška utakmica. Igraju dvije najjače reprezntacije na svijetu bez ikakve dileme u ovom trenutku. Svaka nova utakmica s njima je puna neizvjesnosti, puna vrhunskog vaterpola. Mi igramo kući, sigurno je da ćemo dati svoj maksimum. Svi želimo pobjedu, a hoće li to biti dovoljno vidjet ćemo. Ja sam optimist vjerujem u svoju momčad i nadam se pobjedi, poručio je Tucak.

Subota, 7. travnja:
16.00 Italija - Grčka
17.30 Francuska – Crna Gora
19.00 Srbija - Hrvatska
20.30 Mađarska - Španjolska

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.