RASPAD SUSTAVA

Pro Recco odustao od Lige prvaka!

Srijeda, 18. srpnja 2012. 23:02 Napisao/la  SC

Glavni razlog odustajanja jest odluka Talijanskog vaterpolo saveza da uvede pravilo od jednog stranaca po ekipi

Pro Recco, pobjednik vaterpolo Lige prvaka u muškoj i ženskoj konkurenciji, iduće sezone neće se natjecati u najelitnijem klupskom natjecanju! Točnije, klub neće nastupiti u niti jednom europskom kupu. Angiolino Barreca, novi izvršni direktor talijanskog velikana, objavio je ovu vijest, a sve u svijetlu odlaska Gabrielea Volpija iz kluba.  Glavni razlog odustajanja jest odluka Talijanskog vaterpolo saveza da ponovo uvede pravilo od samo jednog stranaca po ekipi u talijanskom prvenstvu.

Ove odluke Talijanskog vaterpolo saveza ocijenjene su kao nezakonitim. Svoje mišljenje dao je Jean Luis Dupont, koji je bio dio pravnog tima koji je zastupao Jean-Marc Bosmana u slučaju Bosman koji je promijenio nogometni svijet. Dupont je u razgovoru za talijanski portal waterpoloweb.it ustvrdio da nema nikakve sumnje da Talijanski vaterpolo savez krši zakone Europske unije dodavši da će igrači koji budu pogođeni odlukom o broju stranaca moći tražiti odštetu.

Većina klubova u Italiji pristala je na ove promjene, ali Pro Recco nije. Čelnici kluba i dalje tvrde da je odluka nezakonita i odbili su potpisati pismo namjere.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.