Finale Eurolige: Primorje protiv Pro Recca, najmoćnije momčadi u povijesti vaterpola

Petak, 11. svibnja 2012. 23:10 Napisao  Marko Babić

Pro Recco je ekipa koja će u 10 utakmica pobijediti svakoga suparnika minimalano devet puta. Primorje se mora nadati da je finale baš ta jedna od deset utakmica

Finale Eurolige vaterpolista, Primorje EB i Pro Recco, David i Golijat. U redu, daleko je Primorje EB od Davida, u vaterpolo svijetu slove za jednu od najboljih ekipa, ali Pro Recco je već dulje vrijeme nekoliko stepenica ispred konkurencije i slovi za najbolju momčad svih vremena.  

Pro Recco u svojim vitrinama ima 25 naslova prvaka Italije, sedam Kupova Italije, šest naslova prvaka Europe, četiri Superkupa i u prvom nastupu ove sezone osvojili su Jadransku ligu preplivavši Primorje EB u finalu na Kantridi s laganih 15:4.

S druge strane stoji Primorje EB, koje u europskim natjecanjima ima drugo i treće mjesto u Kupu pobjednika Kupova, te treće mjesto u Euroligi 2004. godine.

Pro Recco je u posljednjih pet godina, tri puta osvajao naslov najbolje momčadi Europe. Niz bi vjerojatno bio stopostotan da se nisu dogodila dva finala, poraz od Primorca u Rijeci 2009. godine, te Partizana prošle sezone koji su klasificirani kao senzacije. Kada ne ide onda oslabiš konkurenciju, odmah su iz Beograda dovedeni Andrija Prlaionović i Duško Pijetlović da se ne bi nešto slično ponovilo. Tu je još niz vrhunskih imena, dovoljno je spomenuti hrvatske adute Damira Burića i sjajnog Sandra Sukna, Mađare, Talijane.... 

Finala Eurolige su zapravo najveća boljka Pro Recca. Pro Recco je ekipa koja će u 10 utakmica pobijediti svakoga suparnika minimalano devet puta. Primorje se mora nadati da je finale baš ta jedna od deset utakmica koja statistički uvijek dođe. Prije ili poslije.

Velika očekivanja Primorja od domaćih natjecanja nisu rezultirala trofejem ove sezone. Protiv Pro Recca nema apsoultno nikakvih imperativa i tu je zapravo najveća šansa Primorja. Odigrati muški, pa što bude, ne bi bilo prvi put da Pro Recco zapne na zadnjoj stepenici.

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.