REKORD NA WTA TOURU

Mirjana Lučić osvojila turnir nakon 16 godina

Nedjelja, 14. rujna 2014. 21:29 Napisao/la  SC

WTA Quebec, finale: Mirjana Lučić (HRV) - Venus Williams (1/USA) 6:4 6:3

Nedjelja je dan kada je ispisana još jedna stranica sportske, odnosno teniske povijesti. Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić pobjedom nad prvom nositeljicom, legendarnom Amerikankom Venus Williams rezultatom 6:4, 6:3 osvojila je naslov na WTA turniru u kanadskom Quebecu. Za taj joj je podvig u finalnoj utakmici trebalo tek sat i dvadeset pet minuta igre, a u poivjest je ušla zbog osvojenog naslova nakon osamnaest godina.

Mirjana Lučić svoja dosadašnja dva WTA-naslova osvajala je na jedinom hrvatskom turniru u Bolu na Braču, 1997. i 1998. godine. Od posljednjeg je naslova stoga prošlo dugih šesnaset godina, što je rekord u ženskom tenisu po rasponu između dva osvojena turnira. Dosadašnja rekorderka u toj rubrici bila je Japanka Kimiko Date Krumm, kojoj je za osvajanje dva turnira trebalo trinaest godina.

Lučićka je tako nakon osvajanja US Opena od strane Marina Čilića i plasmana Davis Cup reprezentacije u Svjetsku skupinu ispisala novu lijepu stranicu hrvatskog tenisa u rasponu od tek tjedan dana.

WTA Quebec, finale: Mirjana Lučić (HRV) - Venus Williams (1/USA) 6:4 6:3

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.