WTA Brisbane: Serena Williams za 51 minutu dojurila do naslova, osme titule zaredom i 47 u karijeri

Subota, 05. siječnja 2013. 13:54 Napisao/la  SC

Finale: Serena Williams (SAD,3) - Anastazija Pavljučenkova (Rusija) 6:2, 6:1

Amerikanka Serena Williams osvojila je svoj 47. naslov pobjedice teniskog turnira na WTA Touru što je najviše među aktivnim igračicama i deseto ostvarenje svih vremena. Bila joj je to 16 uzastopna pobjeda ili 52 u posljednja 54 nastupa (poražena je u 1 kolu Roland Garros od Virginie Razzano i u četvrtfinalu Cincinnatija od Angelique Kerber) i osmi naslov u nizu Mlađa sestra Williams deklasirala je u finalu Brisbanea Ruskinju Anastaziju Pavljučenkovu sa 6-2 i 6-1 za samo 51 minutu.

Ni u četvrtom međusobnom susretu na Touru 10 godina mlađa Ruskinja (31-21) nije imala odgovora za Sereninu igru. Iako početak susreta nije sugerirao da bi sve moglo biti gotovo za 51 minutu, Williams je sjajnom serijom od sedam uzastopnih gemova riješila pitanje pobjednika prvog seta, ali i meča. Naime, Pavljučenkova je u svoja prva dva servis-gema ispustila samo dva poena, a potom je izgubila svoja tri naredna početna udarca, dok na servisu Amerikanke nije imala baš nikakve šanse. U cijelom je meču osvojila njih svega osam!

Nakon četiri vezana gema u prvom setu za 6-2, Williams je vezala još tri u drugom za sigurno vodstvo 3-0 i tek je nakon toga prepustila Ruskinji da se upiše na semafor. No, to je ujedno bio i posljednji gem za Pavljučenkovu u ovom susretu koji je u narednih 10-ak minuta bio gotov.

- Obje smo trenirale i naporno radile na Mauritiusu i mislim da ćemo svoju najbolju igru pokazati kroz nekoliko tjedana - rekla je nakon pobjede Serena prije negoli se osobno obratila Pavljučenkovoj.

- Nisam mogla igrati protiv bolje osobe kako na terenu tako i izvan njega,bila mi je čast igrati protiv tebe Anastasja, rekla je mlađa sestra Williams

Pavljučenkova je uzvratila komplimentima:

- Čestitam Serena, veličanstven meč. Uvijek kada igram protiv tebe osjećam se kao da ne znam igrati tenis! Ali mislim da je cool da smo igrale finale zajedno ovdje u prvom tjednu sezone, nakon naših priprema u pauzi.

Williams je ispustila svega dva poena nakon ubačenog prvog servis (20-22), ispalila je devet as-servisa, te realizirala četiri od šest break-lopti. S druge strane Ruskinja nije izborila nijednu, te je sveukupno osvojila gotovo dvostruko manje poena od Amerikanke (50-26). Nakon ovoga poraza u prvom finalu turnira iz Premier kategorije Pavljučenkova u završnim susretima ima omjer 3:2

WTA Brisbane, finale: Serena Williams (SAD,3) - Anastazija Pavljučenkova (Rusija) 6:2, 6:1

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.