FINALE ROLAND GARROSA

Serena Williams pobijedila Mariju Šarapovu

Subota, 08. lipnja 2013. 20:15 Napisao/la  SC

Finale: Serena Williams (SAD/1) - Marija Šarapova (Rus/2) 6:4, 6:4

Serena Williams pobjednica je ovogodišnjeg Roland Garrosa, prva tenisačica svijeta dokazala je nadmoć pobijedivši u finalu drugu igračicu svijeta Mariju Šarapovu rezultatom 6:4, 6:4.

Za 16. Grand Slam u karijeri Sereni je trebalo sat i 46 minuta igre. Isto je tako Serena u 16. meču protiv Šarapove ostvarila 14. pobjedu čime je najbolje izražena razlika između prve i druge tenisačice na svijetu.

 

Inače, Šarapova je bezuspješno pokušala obraniti prošlogodišnji naslov, ali je pobjednički govor morala preustiti Sereni. A Serena je publici prvo zahvalila na francuskom, a onda na službenom engleskom jeziku.

 

 - Nikad nisam mislila da ću igrati tenis nakon 28. godine, ali još sam tu. Ovo je bio jedini Grand Slam koji nisam osvojila više od jednom. Sada imam više naslova na svakom Grand Slamu, u singlovima i parovima i to me zbilja veseli, rekla je Serena.

 


Finale: Serena Williams (SAD/1) - Marija Šarapova (Rus/2) 6:4, 6:4

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.