Serena Williams igra zadnji US Open, došao i Bill Clinton

Utorak, 30. kolovoza 2022. 09:47 Napisao/la  SC
Serena Williams
Serena Williams

Serena Williams igra zadnji US Open u karijeri, u 1. kolu najbolja tenisačica svih vremena pobijedila je Crnogorku Danku Kovinić sa 6:3, 6:3.

Na tribinama se okupilo mmnoštvo poznatih lica, eventualno zadnji meč karizmatične tenisačice gledali su bivši predsjednik Bill Clinton, Mike Tyson, Hugh Jackman, Martina Navratilova, Spike Lee, Rebel Wilson, Lindsey Vonn...

Serena Williams početkom kolovoza najavila je kraj karijere,

- U životu dođe trenutak kada odlučimo krenuti u drugom smjeru. To razdoblje je uvijek teško kada nešto toliko voliš. Bože, koliko uživam u tenisu! Ali, sada je počelo odbrojavanje. Moram se usredotočiti na majčinstvo, na svoje duhovne ciljeve i konačno otkrivanje drugačije, ali jednostavno uzbudljive Serene. Uživat ću u sljedećih nekoliko tjedana. Vjerujte, nikada nisam željela birati između tenisa i obitelji. Mislim da to nije pošteno. Da sam muško, ne bih o ovo pisala, jer bih sada bila na terenu i pobjeđivala, dok bi moja supruga rađajući širila našu obitelj. Možda bih više bila kao Tom Brady da sam imala priliku. Nemojte me krivo shvatiti: volim to što sam žena i voljela sam svaku sekundu trudnoće dok sam nosila Olympiju, napisala je Serena na Instagramu.

Osvojila 23 Grand Slam naslova u pojedinačnoj konkurenciji, jedan manje od Margaret Court.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.