Petra Martić preko Australke Konte do četvrtfinala WTA turnira u Kopenhagenu

Srijeda, 11. travnja 2012. 18:51 Napisao/la  SC

Kopenhagen očigledno odgovara hrvatskoj tenisačici, jer je na lanjskom izdanju istog WTA turnira stigla do polufinala

Petra Martić plasirala se u četvrtfinale dvoranskog WTA turnira u Kopenhagenu, svladavši kvalifikanticu, Australku Johannu Konte sa 6:2 i 6:3. Konta, 234. igračica na WTA ljestvici, nije imala nikakvih šansi protiv hrvatske predstavnice. Iako je australska tenisačica povela sa 2:1 u prvom setu, Martić je ekspresno uzvratila, osvojivši pet gemova za redom, usput realiziravši tri "break lopte".

Drugi set donio je 3:0 vodstvo za Martić, ali se Konta uspjela nakratko vratiti u igru, izjednačivši na 3:3. To je bilo praktički sve, jer je do kraja Martić uvjerljivo odjurila u pobjedu koja joj je osigurala četvrtfinale. Kopenhagen očigledno odgovara hrvatskoj tenisačici, jer je na lanjskom izdanju istog WTA turnira stigla do polufinala.

WTA Kopenhagen, osmina finala: Martić (Hrvatska) - Konta (Australija) 6:2, 6:3

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.