Petra Martić pomela Španjolku Medinu Garrigues te ostvarila uspjeh karijere!

Petak, 01. lipnja 2012. 15:11 Napisao/la  M.K

Petra Martić (Hrvatska) - Medina Garrigues (Španjolska) 6:2, 6:1

Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić u trećem kolu Roland Garrosa pobijedila je 31. tenisačicu svijeta Španjolku Medinu Garrigues rezultatom dva nula u setovima te ostvarila najveći uspjeh karijere, plasman u četvrto kolo turnira u Francuskoj.

Mlada Splićanka pomela je 30 - godišnju Španjolku koja je u cijelom meču osvojila tek tri gema. Medini Garrigues izgleda bolje ide natjecanje u parovima u kojem je u čak dva navrata osvajala Roland Garros (2008. i 2009. godine), Španjolka se tenisom profesionalno bavi od 1998. godine, a u karijeri je zaradila čak pet puta više novaca od hrvatske predstavnice 21 - godišnje Petre Martić. 

Nova pobjeda nad iskusnom Španjolkom najbolja je potvrda sjajne forme hrvatske tenisačice koja u Francuskoj prkosi ozljedama i favoritima, a prema svemu sudeći nema se namjeru zaustaviti niti u četvrtom kolu ovog prestižnog turnira.

Nastavi li ovim tempom, Petra Martić ubrzo bi mogla postaviti i svoj najbolji plasman na WTA ljestvici. Podsjetimo, mlada Splićanka trenutno zauzima 50. mjesto na WTA ljestvici dok je je najbolji plasman karijere bilo 47. mjesto.

 

Roland Garros, 3. kolo:

Petra Martić (Hrvatska) - Medina Garrigues (Španjolska) 6:2, 6:1 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.