Petra Martić pridružila se Ani Konjuh u osmini finala Wimbeldona

Subota, 08. srpnja 2017. 16:09 Napisao/la  SC

Wimbledon, 3. kolo: Martić - Dijas 2:0

Hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u četvrto kolo Wimbledona zahvaljujući 7:6 (6), 6:1 pobjedi protiv Kazahstanke Zarine Dijas u susretu 3. kola.

Martić će tako na drugom Grand Slam turniru zaredom igrati među 16 najboljih, bila je u osmini finala i u Roland Garrosu, a oba je puta do tog rezultata stigla nakon što je morala igrati kvalifikacije.

U dosadašnjoj karijeri 26-godišnja Martić je dosada samo dva puta igrala u četvrtome kolu Grand Slama, oba puta u Roland Garrosu (2012., 2017.), dok je u Wimbledonu najbolji rezultat ostvarila 2013. godine, kada je bila u trećem kolu.

Susret Martić i Dijas bio je dvoboj dvije igračice koje se vraćaju nakon teških ozljeda, uoči Wimbledona Martić je bila 135., a Dijas 130. igračica svijeta, pa je bilo logično kako je kod obje igračice bila prisutna nervoza.

Martić će u četvrtome kolu igrati protiv Slovakinje Magdalene Rybarikove koja je u trećem kolu svladala  Ukrajinku Lesju Curenko sa 6:2, 6:1.

 Četvrto kolo osigurala je i Ana Konjuh koja će igrati protiv Amerikanke Venus Williams, dok će u četvrtom kolu u konkurenciji tenisača nastupiti Marin Čilić koji za suparnika ima Španjolca Roberta Bautistu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.