WTA Florianopolis: Tereza Mrdeža deklasirala Shahar Peer za plasman u osminu finala

Ponedjeljak, 25. veljače 2013. 20:23 Napisao/la  SC

WTA Florianopolis, 1. kolo: Mrdeža (Hrvatska) - Peer (Izrael) 6:0, 6:3

Nakon što je prošla jedno i jedino kolo kvalifikacija Florianopolisa, Tereza Mrdeža napravila je korak naprijed u glavnom turniru. U prvom je kolu sa 6:0, 6:3 porazila Shahar Peer, 126. tenisačicu svijeta. Iako je 25-godišnja Izraelka daleko od forme koja ju je početkom 2011. godine dovela do najboljeg renkinga karijere (11. mjesto), Mrdeži je ovo daleko "najzvučniji" skalp karijere.

U prvom setu Mrdeža je izgubila ukupno samo osam poena, a u drugom je Peer pružila malo jači otpor. Dvaput je Izraelka napravila break, ali je triput izgubila svoj servis. Meč je trajao jedan sat i 21 minutu.

Prošlog tjedna Mrdeža je u Bogoti na zemljanoj podlozi po prvi put u karijeri izborila glavni ždrijeb nekog WTA turnira i u prvom kolu slavila protiv Pauline Parmentier. U drugom je izgubila od Alexandre Cadantu, no zaradila je dovoljno bodova za renking karijere. Trenutno je 166. tenisačica svijeta, a pobjedom nad Peer napredovat će još desetak pozicija na WTA ljestvici. Prijelaz sa zemljane na tvrdu podlogu, na kojoj se igra turnir u Florianopolisu, nije poremetio Mrdežin ritam.Za svoje prvo WTA četvrtfinale Mrdeža će igrati protiv bolje iz susreta Niculescu - Medina Garrigues.

Turnir u Florianopolisu igra se za nagradni fond od 235.000 dolara, a od hrvatskih predstavnica nastupit će još Mirjana Lučić-Baroni. Njezina je suparnica u prvom kolu prva nositeljica Venus Williams.

WTA Florianopolis, 1. kolo: Mrdeža (Hrvatska, Q) - Peer (Izrael) 6:0, 6:3

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.