Mona Barthel senzacionalna pobjednica Hobarta

Subota, 14. siječnja 2012. 19:41 Napisao  Marko Babić

Barthel (Njemačka) - Wickayer (Belgija, 1) 6:1, 6:2. Njemica je tjedan svoga života započela u kvalifikacijama, a zaključila ga je devet dana kasnije kao apsolutna teniska vladarica Tasmanije

 

Njemica Mona Barthel teniski tjedan svoga života započela je u kvalifikacijama WTA turnira u australskom Hobartu a zaključila ga je devet dana kasnije kao apsolutna teniska vladarica Tasmanije. Protiv 24-godišnje Njemice niti prva nositeljica Belgijka Yanina Wickmayer nije mogla apsolutno ništa.

Osvojila je mizerna tri gema i omogućila Barthelovoj osmu pobjedu u nizu i prvi naslov u karijeri. Finalni je susret trajao tek sat vremena jer Belgijanka nije uspjela pronaći način za parirati odličnoj Njemici, koja je u furioznom prvom setu s lakoćom došla do 4:0. Wickmayer je tada uspjela slomiti servis Barthel, ali to je ujedno i bilo sve što je imala za ponuditi. Barthel je odgovorila novim breakom i nakon samo 20 minuta igre uzela prvi set.

 

Niti drugi set nije bio ništa drugačiji, Wickmayer je pri vodstvu Njemice od 5:1 uspjela doći do breaka, ali to joj nije previše pomoglo, s obzirom da je Barthel sigurno odservirala za prvi naslov u karijeri, što joj je odlična uvertira za Australian Open. Njemicu u prvom kolu očekuje ogled s britanskom tenisačicom Anne Keothavong.

 

WTA Hobart, finale: Barthel (Njemačka) - Wickayer (Belgija, 1) 6:1, 6:2.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.