Marija Šarapova vratila se tenisu nakon 15 mjeseci pobjedom u Stuttgartu

Srijeda, 26. travnja 2017. 23:37 Napisao/la  SC


 Ruskinja Marija Šarapova pobjedom protiv Talijanke Roberte Vinci 7:5, 6:3 u 1. kolu turnira u Stuttgartu vratila se tenisu nakon 15 mjeseci.

Šarapova je u ožujku prošle godine zbog dopinga suspendirana je na dvije godine, priznala je da je koristila meldonij zbog problema sa srcem, ali nije znala da je on zabranjen.

 Sportski arbitražni sud (CAS) u Švicarskoj odlučio smanjiti trajanje njezine suspenzije na 15 mjeseci.
 
- Ovo je najljepši osjećaj na svijetu. Ovaj trenutak sam čekala mjesecima, osjećala sam se kao na početku karijere, kazala je 30-godišnja Ruskinja.

Nisu Šarapovu svi dočekali raširenih ruku, naprotiv.

- Ovakav način ulaženja na turnire trebao bi se omogućiti igračicama koje su pale u renkingu zbog ozljeda, bolesti ili neke više sile, a ne za one koji se taman vraćaju nakon suspenzije zbog dopinga, rekla je Agnieszka Radwanska koja je trebala igrati protiv Šarapove u drugom kolu.

Neočekivano je izgubila od Ruskinje Ekaterina Makarove.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.