Teniski Dream Team, Đoković potvrdio da igra s Federerom i Nadalom

Petak, 22. srpnja 2022. 14:49 Napisao/la  SC
Teniski Dream Team,   Đoković potvrdio da igra s  Federerom i  Nadalom

Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Đoković i Andy Murray igrat će zajedno za momčad Europe na Laver Cupu.

- Nisam mogao ni zamisliti da ću imati takve četiri ikone u istoj momčadi, da će igrati zajedno. Znam da će oni, kao ja i svi teniski fanovi, cijeniti značaj tog trenutka i da će biti na svojoj uobičajenoj razini, kaže legendardni Björn Borg, kapetan momčadi Europe.

- Laver Cup je jedino natjecanje gdje možeš igrati u momčadskom okruženju s tenisačima protiv kojih se inače boriš na teniskom terenu. Pridružiti se Rafi, Rogeru i Andyju, trojici mojih najvećih rivala, bit će uistinu jedinstveni trenutak u povijesti našeg sporta, rekao je Novak Đoković, koji je zadnji potvrdio nastup.

Četvorica europskih tenisača zajedno su osvojila 66 od posljednjih 76 Grand Slamova: Nadal 22, Đoković 21, Federer 20, Murray 3.

Zajedno su ostvarili pobjede na svakom Wimbledonu od 2003. godine do danas, izmjenjivali se na broju 1 čak 18 godina, od 2004. do 2022. godine.

Momčad Europe je do sada osvojila sve Laver Cupove: 2017. u Pragu, 2018. u Chicagu, 2019. u Ženevi i 2021. u Bostonu.

John McEnroe, kapetan Svijeta, za sada u momčadi ima Felixa Auger-Aliassimea (Kanada), Taylora Fritza (SAD) i Diega Schwartzmana (Argentina)...

Nitko nema šanse protiv europskog Dream Teama!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.