Teniski Dream Team, Đoković potvrdio da igra s Federerom i Nadalom

Petak, 22. srpnja 2022. 14:49 Napisao/la  SC
Teniski Dream Team,   Đoković potvrdio da igra s  Federerom i  Nadalom

Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Đoković i Andy Murray igrat će zajedno za momčad Europe na Laver Cupu.

- Nisam mogao ni zamisliti da ću imati takve četiri ikone u istoj momčadi, da će igrati zajedno. Znam da će oni, kao ja i svi teniski fanovi, cijeniti značaj tog trenutka i da će biti na svojoj uobičajenoj razini, kaže legendardni Björn Borg, kapetan momčadi Europe.

- Laver Cup je jedino natjecanje gdje možeš igrati u momčadskom okruženju s tenisačima protiv kojih se inače boriš na teniskom terenu. Pridružiti se Rafi, Rogeru i Andyju, trojici mojih najvećih rivala, bit će uistinu jedinstveni trenutak u povijesti našeg sporta, rekao je Novak Đoković, koji je zadnji potvrdio nastup.

Četvorica europskih tenisača zajedno su osvojila 66 od posljednjih 76 Grand Slamova: Nadal 22, Đoković 21, Federer 20, Murray 3.

Zajedno su ostvarili pobjede na svakom Wimbledonu od 2003. godine do danas, izmjenjivali se na broju 1 čak 18 godina, od 2004. do 2022. godine.

Momčad Europe je do sada osvojila sve Laver Cupove: 2017. u Pragu, 2018. u Chicagu, 2019. u Ženevi i 2021. u Bostonu.

John McEnroe, kapetan Svijeta, za sada u momčadi ima Felixa Auger-Aliassimea (Kanada), Taylora Fritza (SAD) i Diega Schwartzmana (Argentina)...

Nitko nema šanse protiv europskog Dream Teama!

loading...