Boris Becker mora u zatvor, njemačka teniska legenda osuđena za prijevaru

Petak, 29. travnja 2022. 18:00 Napisao/la  SC

Becker je poznat pravosuđu po malverzacijama, davne 2002. godine sud u Munchenu osudio nekadašnjeg teniskog velikana zbog utaje poreza

Boris Becker mora u zatvor, njemačka teniska legenda osuđena za prijevaru

Boris Becker mora u zatvor!

Becker je osuđene na dvije i pol godine zatvora zbog prijevare u osobnom bankrotu, tako je odlučio sud u Londonu.

Britansko pravosuđe dokazalo je sudskom postupku da je Becker u stečajnom postupku pokušao sakriti novac, vlasništvo nad nekretninama, vrijednosne papire i dragocjenosti među kojima se nalaze teniski trofeji.

Becker je poznat pravosuđu po malverzacijama, davne 2002. godine sud u Munchenu osudio je nekadašnjeg teniskog velikana na dvije godine uvjetne zatvorske kazne i novčanu kaznu od 300.000 eura zbog utaje poreza od oko 1,7 milijuna eura.

Budući je nekontrolirao trošio novac te da je ovisan o kocki, Becker je 2017. godine proglasio osobni bankrot kako bi izbjegao plaćanje dugova, ali je pokušao sakriti imovinu od oko 2,5 mil. funti zbog čega je tužteljstvo sastavilo optužnicu od 24 točaka.

Između ostalog nije prikazao zajam od 825.000 eura uz kamate, dionice u jednoj tehnološkoj tvrtki u vrijednosti od 75.000 eura, vlasništva nad kućom vrijednom oko milijun funti u kojoj živi njegova majka, oko 390.000 funti prenio je na druge osobe.

Sudac je odredio da će u zatvoru provesti pola dosuđenog vremena, odnosno jednu godinu i tri mjeseca.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.