Hrvatska u finalu Davis Cupa dočekuje Argentinu, Marin Čilić donio presudan bod

Nedjelja, 18. rujna 2016. 16:33 Napisao/la  SC

Finale je na rasporedu od 25. do 27. studenog u Hrvatskoj a protivnik je Argentina,    Hrvatska se drugi put u povijesti plasirala u finale

Hrvatska je u finalu Davis Cupa!

Hrvatska teniska reprezentacija po drugi put u svojoj povijesti borit će se za naslov pobjednika Davis Cupa, a treći bod i plasman u finale našoj je reprezentaciji donio Marin Čilić koji je u prvom nedjeljnom pojedinačnom dvoboju u zadarskoj dvorani Krešimira Ćosića svladao Richarda Gasqueta sa 6-3, 6-2, 7-5 nakon dva sata i 14 minuta borbe.

Iako je Čilić u najavi dvoboja tvrdio da ovo neće biti jednostran meč, njegova su se predviđanja samo djelomično ostvarila.

Osim na početku dvoboja, kad je ispustio početnih 2:0 i dopustio Gasquetu da vrati break zaostatka, a isto ponovio i u trećem setu, najbolji hrvatski tenisač je u većem dijelu dvoboja bio izrazito nadmoćan.

U osmom gemu prvog seta Čilić je doša do drugog breaka i u sljedećoj igri ga pretvorio u set, spasivši pritom 30:40.

Osvajanje prvog seta i oko 7000 navijača u gotovo popunjenoj dvorani Krešimira Ćosića, napunili su Marina Čilića energijom koja je prštala iz gotovo svakog njegovog udarca.

Gasquet se s Čilićem u ovakvom izdanju teško nosio.

U drugom setu je Francuz dvaput gubio servis, u trećem i petom gemu, što je hrvatskom "broju 1" donijelo vodstvo od 2:0 u setovima nakon samo 77 minuta igre.

Čilić je na početku trećeg seta po peti put slomio Gasquetov servis i poveo 2:0.

Iako se situacija činila bezizlaznom, a njegov suparnik djelovao vrlo koncentriran i inspiriran, 17. tenisač svijeta nije se predao.

Vratio je break zaostatka i nizom od tri gema prvi put u meču poveo.

Ipak, nakon dva sata i osam minuta igre Čilić je iskoristio nekoliko Gasquetovih pogrešaka za šesti break u dvoboju, koji mu je donio servis za finale Davis Cupa.

Do meč-lopte je stigao nakon dva sata i 13 minuta, kad je Gasquet drugi servis poslao u mrežu.

To je bila jedina prilika koja mu je bila potrebna.

Odigrao je servis-volej prvi put u meču i pogodio za drugo hrvatsko finale, uz ovacije s tribina zadarske dvorane i erupciju slavlja momčadi koja je kao junaka pobjede nad Francuzima iznjedrila 27-godišnjeg vođu današnje generacije hrvatske reprezentacije.

U meču za prestiž Lucas Pouille pobijedio je Marina Draganju sa 6:4, 6:4.

Hrvatska će u finalu, koje je na rasporedu od 25. do 27. studenoga, ugostiti Argentinu kojoj je pobjedu donio Leonardo Mayer pobijedivši Daniela Evansa sa 3:1 (4:6, 6:3, 6:2, 6:4)

Davis Cup, Polufinale Hrvatska - Francuska 3:2 (Marin Čilić - Richard Gasquet 6:3 6:2 7:5, Marin Draganja - Lucas Pouille 4:6, 4:6)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.