Davis Cup: Škugor i Dodig donijeli Hrvatskoj drugi bod u srazu sa Belgijancima

Subota, 05. ožujka 2016. 19:48 Napisao/la  SC

Rezultati drugog dana: Belgija - Hrvatska 1:2

Hrvatska Davis Cup reprezentacija povela je u susretu 1. kola Svjetske skupine u Liegeu protiv tenisača Belgije s 2:1 nakon subotnje igre parova.

Franko Škugor i Ivan Dodig donijeli su Hrvatskoj drugi bod uvjerljivom pobjedom nad belgijskom kombinacijom David Goffin/Ruben Bemelmans sa 7-5, 6-3, 6-1 za nepuna dva sata igre.

Dodig i Škugor učili su ono što se od njih i očekivalo. Belgijancima nije pomogla ni promjena para koju je napravio izbornik Van Herck. Postavio je u igru Goffina, ali se u meču ta odluka pokazala kao potpuni promašaj. Ničim, ali baš ničim Goffin nije opravdao povjerenje koje je dobio. Štoviše u trećem je setu izgubio oba gema u kojima je servirao.

Koliko god rezultat bio na kraju vrlo uvjerljiv, sam početak nije izgledao da će dvoboj trajati manje od dva sata (1,54). Naime, Belgijanci su držali svoj servis, a kod 2-2 naši nisu iskoristili dvije vezane break lopte, a potom još jednu prednost. Bilo je to vrijeme kad su se naši mučili. Prvenstveno zbog toga što Škugoru nikako nije uspijevalo vraćanje servisa. A bez reterna nema ni uspješnog para. Tko zna možda je dvoboj mogao otići, barem privremeno, u drugom pravcu da su domaćini iskoristili dvije vezane set lopte na servis Dodiga.

No, baš kad je bilo najpotrebnije Međugorac je odigrao najbolje i naši su uspjeli izjednačiti na 5-5. Malo smo se bojali 12. gema na servis Škugora. Pritisak je bio velik, a samopouzdanja visoki Šibenčan nije nakupio do tada. Srećom osvojio je gem bez izgubljenog poena. U tiebreaku su naši prvi stigli do prednosti i poveli s 4-2, ali su se domaćini uspjeli vratiti. Kestenje iz vatre ponovno je morao vaditi Ivan Dodig koji je servirao kod 4-5. Nije se opekao i naši su stigli do prve set lopte. Ta im je bila dovoljna , jer je Bemelmans jednu jednostavnu loptu izbacio u aut. Hrvatska je povela 1-0.

Nastavak je, možda će zvučati prepotentno, bio samo još formalnost. Belgijski se par počeo raspadati, a Franko Škugor konačno je pronašao svoju pobjedničku igru. Jedan break na 4-2 bio je dovoljan za odluku u drugom setu. Bilo je jasno da ćemo u trećem setu gledati samo još formalnost.

Tako je i bilo. Ali, naši su igrači još malo pojačali i na samom startu nanizali su osam poena za redom. Prvo su uzeli servis Goffinu, a posljednju nadu domaćinu, ako je nje uopće još i bilo, uništio je Ivan Dodig. Usljedila je ekshibicija našeg para, kojoj jse pridružio i Goffin još jednim uvjerljivim gubitkom servisa.

U nedjelju od 14 sati prvo Čilić, a potom, ako će biti potrebno i Ćorić tražit će treći bod za plasman Hrvatske u četvrtfinale.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.