Davis Cup: Marin Čilić stigao u Amsterdam i najavio da neće igrati prvi meč u petak

Srijeda, 10. rujna 2014. 20:16 Napisao/la  SC

Emocionalno sam dosta prazan,  Nisam ni dovoljno spavao, trebat će mi vremena da se odmorim i pomognem reprezentaciji da pobijedimo, rekao je Čilić 

Marin Čilić neće igrati prvi meč u susretu Davis Cupa protiv Nizozemske u Amsterdamu:

- Emocionalno sam dosta prazan. Nisam ni dovoljno spavao, trebat će mi vremena da se odmorim i pomognem reprezentaciji da pobijedimo. Trenutno mi se čini da ću preskočiti meč u petak, ali vjerujem da ćemo pobijediti, rekao je Čilić nakon što je dva dana potrošio na primanja i poziranja u New Yorku. U Amsterdam je stigao u srijedu poslijepodne.


- Nije postajala nikada mogućnost da Marin ne dođe. Ni kad je ušao u samu završnicu US Opena nije o tome pomišljao. A zna se da mu nije lako. Evo, Novak Đoković ipak nije otišao u Indiju. To je veliki napor, no Marin će svejedno pokušati pomoći našoj reprezentaciji u ovom važnom susretu. S Čilićeve strane želja nije upitna, dvojbeno je samo hoće li biti spreman. Zato sam i pozvao petog igrača za trening, Matu Delića, koji je ovdje s nama od ponedjeljka. Mate je na treninzima opravdao moj poziv i nameće se kao igrač za pojedinačni meč. Tijekom godine je već imao jako dobrih rezultata na zemlji i to mu govori u prilog. Ako Marin ne bude u stanju igrati, Mate je jako dobra zamjena i protiv koga god bi igrao prvog dana imao bi dobru šansu za pobjedu, kaže hrvatski izbornik Željko Krajan Krajan.

Hrvatska bez Karlovića i Dodiga lovi povratak u Svjetsku skupinu Davis Cupa. Ostala su još dva dana do okršaja Nizozemske i Hrvatske, moguće je da Čilić ipak pronađe snage i zaigra u već u petak.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.