DAVIS CUP Marin Čilić impresivno osigurao polufinale, Hrvatska domaćin momčadi SAD-e

Nedjelja, 08. travnja 2018. 16:26 Napisao/la  SC

Hrvatska - Kazahstan 3:1. Marin Čilić pomeo na varaždinskoj zemlji Kazahstanca Mihaila Kukuškina sa 6:1, 6:1, 6:1

Marin Čilić
Marin Čilić

 Hrvatska se plasirala u polufinale Davis Cupa nakon što je u nedjelju Marin Čilić pomeo na varaždinskoj zemlji Kazahstanca Mihaila Kukuškina s 6-1, 6-1, 6-1.

Izvanredni Čilić toliko je dominirao u susretu protiv 92. igrača na svijetu da se činilo kao da se poigrava.

Kukuškin je u petak pobijedio Bornu Ćorića, očekivao se zanimljiviji meč, ali je Čilić izgledao fascinantno od početka do kraja meča.

Malo je zastao u zadnjem gemu zadnjega seta, više zbog podsvjesnog opuštanja uoči meč-lopte nego zbog upornog Kukuškina.

Bio je to četvrti ogled Čilića i Kukuškina te treća pobjeda Međugorca koji je slavio u Moskvi (2014) i US Openu (2015), dok je Kazahstanac dobio njihov prvi međusobni dvoboj u Sankt Peterburgu prije deset godina.

Hrvatska će u rujnu biti domaćin polufinalnog ogleda s Amerikancima, a kao gradovi domaćini neslužbeno se spominju Zagreb, Zadar i Split.

Koliko god to bahato zvučalo, Hrvatska je favorit protiv SAD.

U četiri međusobna Davis Cup dvoboja, naši su tenisači sva četiri puta slavili.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.