Davis Cup: Hrvatska bolja od Belgije, Borna Ćorić osigurao plasman u četvrtfinale

Nedjelja, 06. ožujka 2016. 17:59 Napisao/la  SC

Belgija - Hrvatska 2:3

Hrvatski tenisač Borna Čorić pobijedio je u posljednjem dvoboju između Belgije i Hrvatske, Kimmera Coppejansa 7:6, 6:2 i 6:2 ze osigurao Hrvatskoj plasman u četvrtfinale Davis cupa.

Nakon poraza Marina Čilića kojega je nadigrao najbolji belgijski tenisač David Goffin odluka je pala na leđa Borne Ćorića koji je posao odradio vrhunski. Hrvatska se tako, poslije 2012. ponovno plasirala u četvrtfinale ovog najznačajnijeg momčadskog natjecanja u tenisu.

Kao da se radi o iskusnom, rutiniranom igraču, Ćorić nije dozvolio 122. igraču Svjetske rangliste zapravo nikakvu priliku. Bez razlike što je prvi set završio tek u tiebreaku. Coppejans nije imao ni jednu break loptu, a u igri odluke Ćorić je dobio najvažniji poen.
Ako je do tada postojala i najmanja dvojba oko pobjednika, ako su domaćini gajili nadu da bi, kao lanjski finalisti, ipak mogli do četvrtfinala, u tim se trenucima ugasila. Pogotovo kad je Ćorić u trećem i u petom gemu oduzeo servis suparniku i potom mirno priveo drugi set kraju.

Iako već s vrlo značajnim zaostatkom, Coppejans je i dalje nastojao ugroziti hrvatskog igrača. Na sreću, nije imao čime. Razlika u kvaliteti je tako velika da smo se pitali zašto je Čilić prvog dana protiv istog suparnika u tri seta lovio break zaostatka. U trećem se setu ponovio scenarij iz drugog. Break našeg igrača u trećem gemu i to bez izgubljenog poena. Bila je to Ćorićeva 'točka na i'. Još jedan kasniji break i sve je bilo gotovo.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.