Davis Cup: Andy Murray pobijedio Ivana Dodiga i donio Britancima Svjetsku skupinu

Nedjelja, 15. rujna 2013. 13:34 Napisao/la  SC

Dodig - Murray 4:6, 2:6, 4:6. - Ovo je predivan dio svijeta, publika je bila odlična. Možda se vratim iduće godine na ATP. Moram igrati puno bolje na zemljanoj podlozi da bi mogao biti na samom vrhu, rekao je Murray.

 

Velika Britanija plasirala se u Svjetsku skupinu Davis Cupa, Andy Murray pobijedio je Ivana Dodiga 6:4, 6:2, 6:4 i donio treći, pobjednički bod.

Ivan Dodig jednostavno nije mogao parirati sjajnom Murrayju, hrvatski tenisač krajem trećeg seta kod 3:5 spasio je dvije meč lopte. Kod 4:5 i 30:30 Dodig je odigrao jedan sjajan retern, linijski sudac pokazao je dobru loptu. Murray je tražio provjeru i glavni sudac pokazao da je lopta bila van granica igrališta.

Dodig se teško mirio s tom odlukom, ali bila je to nova meč lopta koju je britanski tenisač iskoristio.

Krajan: Doig je odigrao dobar meč
Izbornik Željko Krajan bio je zadovoljan igrom Ivana Dodiga.
- Lopta je bila dobra, nije mi jasna ta zadnja odluka suca. Murray je dominirao, iako je to mogao biti trenutak da se meč okrene.  Dodig je odigrao dobar meč, probao je sve, izlaziti na mrežu, igrati defanzivno, ali Murray je imao odgovor na sve.

- Teško mi je, svi su pogledali loptu i kažu da je bila unutra. Sve bi bilo drugačije, nikad se ne zna što bi bilo. Murray je igrao na visokom nivou, i ja sam igrao dobro, ali protiv njega treba igrati iznad mogućnosti. Moramo ići ispočetka, siguran sam kada se Marin Čilić vrati da ćemo se vratiti u Svjetsku skupinu, rekao je Ivan Dodig nakon meča.

- Ove godine igram najbolji tenis u životu. Da bi se nosio s boljim igračima treba popraviti puno stvari, dat ću sve od sebe da uđem među trideset najboljih igrača, zaključio je Ivan Dodig.

- Kada se vidi trag lopte, može se vidjeti da ne dira crtu i da ima mjesta između linije. Bilo je teško, ima nevjerojatnu radnu etiku, uvijek sve proba i teško je igrati protiv njega. Bori se do kraja. Dodig je imao peha, promašio je nekoliko lakih lopti. Vidjet ćemo koliko možemo u Svjetskoj skupini, ovisi o ždrijebu, podlozi na kojoj ćemo igrati, rekao je Andy Murray.

- Ovo je predivan dio svijeta, publika je bila odlična. Možda se vratim iduće godine na ATP. Moram igrati puno bolje na zemljanoj podlozi da bi mogao biti na samom vrhu, rekao je Murray.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.