UVAŽENA ŽALBA

Sudac odobrio vizu Novaku Đokoviću

Ponedjeljak, 10. siječnja 2022. 08:01 Napisao/la  SC

Australska vlada doživjela politički poraz

Sudac odobrio vizu Novaku Đokoviću

Federalni sud u Melbourneu odobrio je Novaku Đokoviću ulaznu vizu u Australiju, ali zadnju riječ ima ministarstvo imigracije.

Nakon sedam sati saslušanja sudac Anthony Kelly prihvatio je Đokovićevu žalbu i dozvolio najboljem tenisaču na svijetu ulazak u Australiju.

Đoković je nakon pola sata morao biti pušten iz imigracijskog pritvora, australska vlada dužna je nadoknaditi Đokoviću sve troškove nastale zbog zadržavanja proteklih dana.

Sudac je procijenio da nije bilo opravdanog razloga uskratiti Đokoviću vizu zbog niza nedosljednih postupaka australskih vlasti nakon što je liječnički odbor Australian Opena odobrio Đokoviću medicinsko izuzeće.

Odvjetnik australske vlade najavio je žalbu, ministarstvo imigracija ima diskrecijsko pravo odlučivati o vizama u pojedinačnim slučajevima, što znači da Đokovićeva sudbina sada u rukama ministra Alexa Hawkea.

Ovakom sudskom odlukom australska vlada doživjela je težak politički poraz.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.