SENZACIJA U UMAGU Mate Pavić izbacio nekada prvog tenisača svijeta Carlosa Ferrera

Utorak, 10. srpnja 2012. 18:23 Napisao/la  SC

Mate Pavić (553) je 4. srpnja napunio 19 godina, najljepši dar za rođendan dobio je šest dana kasnije u obliku najveće pobjede (6:2, 6:2) u teniskoj karijeri. Ferrero (41) je 2003. godine bio svjetski broj jedan

Prvo kolo ATP turnira u Umagu donijelo je svjetsku senzaciju! Hrvatski tenisač, 19-godišnji Splićanin Mate Pavić s dva nula u setovima došao je do pobijede karijere nad velikim Španjolcem Juanom Carlosom Ferrerom. 

Pavić koji je 4. srpnja napunio 19 godina najljepši dar za rođendan dobio je šest dana kasnije u obliku najveće pobjede u svojoj teniskoj karijeri. Ferrero koji je 2003. godine bio svjetski broj jedan, u Umagu je kao 41. igrač svijet izgubio od velike nade hrvatskog tenisa Mate Pavića koji trenutno zauzima 553. poziciju na ATP ljestvici.

Podsjetimo, Mate Pavić 2011. godine u paru s Englezom Georgeom Morganom osvojio je juniorski Wimbledon, kako je krenuo jednog dana mladi Splićanin mogao bi to ponoviti i u seniorskoj konkurenciji. Splitska riva tako bi u budućnosti ponovno mogla dočekati jednog velikog tenisača, nakon Gorana Ivaniševića stiže Mate Pavić.

Osim najuže rodbine i trenera, vjerojatno je malo tko vjerovao u ovog perspektivnog hrvatskog tenisača. Tome u prilog govore i kladionice koje su na pobjedu Španjolca nudile koeficijent 1.07 dok je na Pavića bio 7.50. Tko je vjerovao u Pavića tako mu se sigurno isplatilo.

 

Slovenski tenisač Blaž Kavčić s dva nula u setovima pobijedio je hrvatskog predstavnika Antonia Veića u prvom kolu ATP Vegeta Croatia Opena u Umagu. Slovenac je dominirao od prvog pa do posljednjeg trenutka meča u kojem je postojao samo jedan tenisač.

Antonio Veić prezentirao je katastrofalnu igru u kojoj je dopustio 99. igraču svijeta da ga u potpunosti razbije pred domaćom publikom. O Veićevoj igri dovoljno govori podatak da je hrvatski tenisač u prvom setu osvojio tek dva gema dok mu se Slovenac u drugom smilovao nakon što je poveo 5:0 u gemovima te imao servis što je za rezultat imalo nešto "ljepši" poraz. Dodajmo tek da je meč trajao jedan sat i 16 minuta što je Kavčiću bilo dovoljno da s turnira izbaci 119. igrača svijeta, Hrvata Antonia Veića.

Slovenac je tako i više nego zasluženo izborio plasman u drugo kolo turnira u kojem će za protivnika imati boljega iz meča Odesnik - Vasselin.

Hrvatski tenisač ivan Dodig također se u prvom kolu oprostio od daljnjeg nastupa na ATP turniru u Umagu. Bolji od Dodiga bio je Argentinac Carlos Berlocq koji je uvjerljivo s dva nula u setovima prošao u drugo kolo turnira.

Meč je trajao jedan sat i 21 minutu, a 37. igrač svijeta u drugom setu hrvatskom tenisaču nije dopustio da osvojio niti jedan gem.

Od hrvatskih predstavnika na turniru su tako ostali mladi Mate Pavić i najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić koji nije imao protivnika u prvom kolu.

 

ATP Vegeta Croatia Open Umag, 1. kolo:

Mate Pavić (Hrvatska) - Juan Carlos Ferrero (Španjolska) 6:2, 6:2

Blaž Kavčić (Slovenija) - Antonio Veić (Hrvatska) 6:2, 6:2

Carlos Berlocq (Argentina) - Ivan Dodig (Hrvatska) 6:4, 6:0

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.