Roger Federer prvi u povijesti osvojio četvrti turnir u Indian Wellsu

Ponedjeljak, 19. ožujka 2012. 08:35 Napisao/la  Ivan Milatić

Federe hladnokrvno  nadigrao iznenađujućeg finalista, domaćega igrača Johna Isnera 7:6 6:3 i tako ispisao novu stranicu teniske povijesti

Treći tenisač svijeta, veličanstveni Švicarac Roger Federer, hladnokrvno je nadigrao iznenađujućeg finalista, domaćega igrača Johna Isnera 7:6 6:3 i tako ispisao novu stranicu teniske povijesti, postavši prvi tenisač koji je u Indian Wellsu slavio četiri puta.

Maher iz Basela ukrotio je moćne Isnerove servise i imao kontrolu nad igrom, iskoristivši četvrtu set loptu za 9:7 u tie breaku. U drugom setu Federer je „dodao gas“, u dva je navrata oduzeo servis Amerikancu i sve završio za sat i 21 minutu.

"Teniski toranj" Isner koji je u polufinalu iznenadio prvog igrača svijeta Novaka Đokovića, na meč loptu je forehand poslao u mrežu i Federer je podigao ruke u zrak, a prepuno gledalište na drugom najvećem teniskom terenu na svijetu oduševljeno je pozdravilo vekikog prvaka. Federer je ovaj turnir osvajao tri puta u nizu, od 2004 do 2006 godine.

-Bio je ovo težak turnir za sve igrače, jer je vladao neki virus i bilo je mnogo bolesnih. Sretan sam što sam preživio rana kola i dao sebi prigodu da odem do kraja. Ne mogu biti sretniji nego što jesam – rekao je 30-godišnji Federer koji je u polufinalu deklasirao vječitog rivala Rafaela Nadala sa 6:3, 6:4.

Prvi je set išao sa servisom sve do 12 igre kada je Federer pri vodstvu 6:5 imao prigodu da oduzme servis, a time i set 205 centimetara visokom Amerikancu, no ovaj je prvu set loptu anulirao servisom od 207 kilometara. Nove dvije set lopte Federer propušta pri vodstvu 6:5 i 7:6, no četvrta je bila sreća Isnerov return backhandom bio je predug i to je značilo 9:7 za trećeg nositelja.

U drugom setu Federer je do breaka stigao u sedmom gemu sa jednim od svojih čuvenih backhand pasova uz samu liniju. Nakon što je zadržao servis za 5:3 šesnaestorostruki osvajač Grand Slama još je jednom oduzeo servis Isneru i tako popravio ovogodišnju statistiku koja sada iznosi 22-2. Od prošlogodišnjeg poraza u polufinalu US Opena od Đokovića Federer je bez sumnje najbolji igrač na Touru sa 39 pobjeda u 41 susretu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.