Road To Umag otvara ATP turnir, rekreativci, tenisači u kolicima i igrači padela na djelu

Srijeda, 19. srpnja 2023. 13:29 Napisao  I. V.
Road To Umag otvara ATP turnir, rekreativci, tenisači u kolicima i igrači padela na djelu

Plava Laguna Croatia Open Umag ne bi bio to što jest, vrhunski sportsko-zabavni event, bez dodatnih događanja koja upotpunjuju njegovu zavodljivu ponudu i nude za svakoga ponešto.

Uz već dobro poznatu simbiozu odlične zabave i vrhunskih istarskih vina, umaški ATP postao je sinonim i za rekreativni tenis, tenis u kolicima, natjecateljski tenis koji daje šansu mladim hrvatskim tenisačima, a od ove godine umaškoj se priči priključuje i turnir u padelu.

Natjecateljski dio 33. Plava Laguna Croatia Opena Umag započet će već u četvrtak, 20. srpnja, u 17 sati na Terenu 1, Mastersom trećeg Road To Umag by Podravka serijala turnira.

Pretkvalifikacijski ciklus, koji je odigran u organizaciji TK Split 1950, TK Karlovca i TK Samobor 1890, iznjedrio je četiri sudionika Mastersa (Luka Mikrut, Jerko Brkić, Domagoj Bilješko i Luka Curavić) od kojih će najuspješniji nakon polufinala u četvrtak i finala u petak tradicionalno zaslužiti pozivnicu za kvalifikacije ATP turnira.

Budući da na Mastersu nema Matije Pecotića, pobjednika dosadašnja dva izdanja Road To Umag serijala, jasno je da će pobjedu i kvalifikacijsku pozivnicu zaslužiti neko novo ime.

Uz Road to Umag by Podravka, puno će pozornosti privući i četvrti ITF Wheelchair Croatia Open Umag by HEP, turnir koji će okupiti tenisače u kolicima u borbi za međunarodne ITF bodove. Jake hrvatske snage predvodit će Anto Joskić, inače i organizator i idejni začetnik turnira koji iz godine u godinu privlači sve veći broj igrača u kolicima u Umag.

Novost ovogodišnjeg turnira je i međunarodni padel turnir Edel Sport Umag koji će se održati u umaškom Padel Centru Arena, svoju će završnicu premijerno doživjeti u ATP zoni.

Na hard court terenu u Stella Marisu bit će postavljen atraktivni Infinity teren na kojem će najbolji hrvatski igrači padela pokazati raskoš svojeg talenta i posebnosti ovog dinamičnog sporta. Uz turnir, teren će biti na raspolaganju i svim zainteresiranima tijekom svih 11 dana ATP-a, a zasigurno će svoje padel umijeće demonstrirati i neke od zvijezda ATP turnira.

Kao i svake godine, tako će i ovog srpnja Umag biti središte i centar rekreativnog tenisa. Umag Stars Open četvrti će put ugostiti poznata lica iz svijeta showbusinessa, politike, gospodarstva i sporta.

Tradicionalni HEPI turnir u organizaciji HEP Opskrbe, jednog od najvjernijih partnera turnira, prve će subote na terenima Umag Tennis Academyja u Katoru okupiti svoje kupce i kupce HEP Energije iz Slovenije koji će uživati u teniskim nadmetanjima, ali i u dobrom druženju. Na istom mjestu, završnog vikenda Plava Laguna Croatia Opena Umag održat će se dugovječni VIP turnir by Podravka koji će i ove godine okupiti poznata lica iz Hrvatske i inozemstva.

Uz tradicionalni novinarski turnir, na kojem naslov brani u proteklim godinama nepobjedivi Ilvio Vidovich (Ubitennis), te među najmlađima izuzetno popularni Kid's Week by Podravka, na kojem će mališani od ponedjeljka, 24. srpnja do petka, 28. srpnja imati prilike upoznati svoje teniske idole, Plava Laguna Croatia Open Umag opravdava epitet ljetne sportske i teniske meke prepune sadržaja za sve generacije.

Stoga od 20. do 30. srpnja nemojte propustiti doći u Umag, a sve novosti o turniru pratite na društvenim mrežama i službenoj web stranici www.croatiaopen.hr.



 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.