Rafael Nadal pobijedio Novaka Đokovića i sedmi put osvojio Roland Garros!

Ponedjeljak, 11. lipnja 2012. 14:05 Napisao  Milan Kosanović

Novak Đoković (Srbija) - Rafael Nadal (Španjolska) 4:6, 3:6, 6:2, 5:7. Nadal ušao u povijest kao sedmerostruki pobjednik Rolan Garossa

Rafael Nadal u finalu Roland Garrosa svladao je prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića te se upisao u povijest kao jedini tenisač s osvojenih sedam naslova na pariškoj zemlji. Prvi put nakon 1973. godine finale Roland Garrosa završeno je u ponedjeljak, a ne u nedjelju. Prije točno 39 godina Nikola Pilić i Rumunj Ilie Nastase veliko finale završili su čak u utorak.

Đokoviću  nije pošlo za rukom da se upiše u povijest kao tenisač koji je osvojio četiri Grand Slam turnira u nizu, veliki Rafa ostao je nepobjediv na zemlji. U nedjelju je Španjolac poveo s dva nula u setovima, već tada je bilo jasno da Đoković teško može napraviti seriju od tri nula u setovima te doći do pehara osvajača Roland Garrosa. Srbin je još jednom na turniru pokazao da se poput Feniksa može dignuti iz pepela. Prvom tenisaču svijeta pripao je treći set, a odmah na početku četvrtog napravio je break, a odmah potom osvojio gem servisom te poveo dva nula u gemovima. Rafa je smanjio na 2:1 u gemovima, a kiša je ugasila Đokovićev preokret. Do ponedjeljka se Španjolac izgleda dobro odmorio, napravio preokret te u četvrtom setu slavio rezultatom 5:7 u gemovima te se upisao u povijest.

 

Roland Garros, finale: Novak Đoković (Srbija) - Rafael Nadal (Španjolska) 4:6, 3:6, 6:2, 5:7

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.