Rafael Nadal ide po 14. trofej, Novak Đoković nije obranio naslov

Srijeda, 01. lipnja 2022. 08:56 Napisao/la  SC
Rafael Nadal ide po 14. trofej, Novak Đoković nije obranio naslov

Rafael Nadal pobijedio prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića sa 6:2, 4:6, 6:2 i 7:6 (4), u polufinalu Roland Garrosa igrat će protiv Nijemca Alexandera Zvereva.

Španjolac je 13 puta osvajao pariški Grand Slam, u meču koji je trajao više od četiri sata nadigrao je Đokovića

Đoković je branio naslov pobjednika.

- Nakon ovakvog meča je normalno da si razočaran i ljut, ali to moraš prihvatiti. Nije ni prvi ni posljednji poraz, imao sam ovako velikih i bolnih poraza u karijeri, znam što mi je raditi i kako da se vratim još jači. To mi je uvijek imperativ jer se nakon ovakvih mečeva pruža prilika da se dodatno motivira. Teško je izabrati jedan element koji je odlučio. Vjerojatno je to moj backhand koji me nije služio, puno grešaka sam napravio s tim udarcem. On je to koristio, servirao mi je uglavnom na backhand, a iako sam vraćao, ti udarci su bili kratki pa je mogao diktirati tempo iz forhenda, iz sredine terena. Publika je preokrenula meč, ona je bila 99,9% na njegovoj strani i to je to. Oni su ga podigli u tim trenucima kada je trebalo. Ovo je veliki meč, veliki je značaj i naravno da je uvijek razočaranje veliko kada izgubiš od najvećeg rivala, istaknuo je Đoković.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.