Plava Laguna Croatia Open Umag u središtu pozornosti sportske javnosti

Ponedjeljak, 17. srpnja 2023. 15:21 Napisao/la  SC
Plava Laguna Croatia Open Umag u središtu pozornosti sportske javnosti

U tijeku su završne pripreme za jednu od najvećih sportskih manifestacija koja se održava u Hrvatskoj, Plava Laguna Croatia Open Umag.

Jedini hrvatski ATP turnir i ove će godine privući tenisku elitu, a osim već najavljivanih Holgera Rune, Marina Čilića, Stana Wawrinke, Dominica Thiema, Umag će na ATP turniru ugostiti još niz tenisača s naših najvećih emitivnih tržišta.

Tako je turnir najavljen i u Sloveniji, u Triglav Labu. Iako bez slovenskih igrača u Umagu ove godine, u Sloveniji je tenis jedan od omiljenih sportova, a Umag jedna od turističkih destinacija u Istri u kojoj su Slovenci mnogobrojni gosti.

- Već smo predstavili najveće zvijezde ovogodišnjeg turnira, no bilo bi nepravedno da izostavimo neke od igrača koji će se sigurno uključiti u borbu za naslov. Prije svih tu je mladi Čeh Jiri Lehečka, koji je već sad visoko rangiran. Lorenzo Sonego će prvi put biti s nama, pa će talijanski tenis opet imati jaki adut, nakon što su prošle sezone čak trojica Talijana bili u polufinalu. Ako trebam istaknuti potencijalno iznenađenje onda je to Matteo Arnaldi, koji napreduje iz tjedna u tjedan, a tu je i bivši pobjednik Marco Cecchinato, dakle opet je tu jaka talijanska postava. Opet imamo spoj mladih i talentiranih igrača, među kojima se dakako posebno ističe šesti igrač svijeta Holger Rune, uz našeg Dinu Prižmića, osvajača juniorskog Roland Garrosa. Trojicu Grand Slam pobjednika ne treba dodatno predstavljati, jer Marin Čilić, Stan Wawrinka i Dominic Thiem su igrači svjetskog glasa i vrhunskih karijera, rekao je direktor turnira Tomislav Poljak.

Goran Ivanišević uključio se direktno iz Wimbledona gdje je pratio Novaka Đokovića te je komentirao kako smo više od desetljeća čekali da neki od aktualnih Grand Slam pobjednika zaigraju na našem turniru.

- Mislim da nas opet čeka tjedan vrhunskog tenisa, jer Čilić, Wawrinka i Thiem su prave svjetske klase, a kad tu dodamo jednu od najvećih mladih teniskih zvijezda, Holgera Runea, popis djeluje izvrsno, istaknuo je Ivanišević.

Tradicija turnira Plava Laguna Croatia Open Umag već je dugo prepoznatljiva u teniskom svijetu, a ujedno je značajan promotor turizma.

Organizator i glavni sponzor je Plava Laguna d.d. Članica Uprave Plave Lagune Danira Rančić ovom je prilikom poručila:

- Organizirajući ovaj turnir pokazujemo kako se radi event na najvišem mogućem nivou te pridonosimo razvoju destinacije u kojoj poslujemo. S ponosom možemo reći da je prijenos umaških teniskih mečeva distribuiran u cijelom svijetu putem ATP Media platforme, te ih godišnje prati više od 7 milijuna gledatelja. U večernjim satima organizira se zabavni program, u kojem će između ostalih nastupiti Jelena Rozga, Let 3, Crvena Jabuka, Fedde Le Grand Ludovica Pagani, a za sve ljubitelje Istarskih vina i dobre hrane, tu je i Taste Istria zona sa svojom bogatom ponudom, naglasila je Rančić te pozvala sve goste iz Slovenije na igrališta za odmor Plave Lagune.

Taste Istria Zona na ATP turniru u Umagu donosi izvanrednu vinsku selekciju s naglaskom na nagrađivana vina regije. Posjetitelji će imati priliku kušati proizvode 20ak vrhunskih istarskih vinara, odnosno odabrane sorte poput malvazije, terana i muškata, koja su osvojila prestižne nagrade diljem svijeta, kao i pridružit se „Skrivenim čarima Istarskih vina“, već tradicionalnom ocjenjivanju vina i vinskim radionicama.

Uz to, Taste Istria Zona oduševljava autentičnim jelima s istarskim akcentom u suvremenoj interpretaciji, food truckova (Poluotok, Hook&Cook, Munchy, Pelagius i Pri Suncu), stvarajući neodoljiv spoj okusa i tradicionalnih istarskih specijaliteta.

Za dobru organizaciju turnira, uz Plavu Lagunu d.d, zaslužni su i partneri poput Triglav osiguranja.

- U Grupi Triglav, vodećoj osiguravajućoj i financijskoj grupi u regiji Adria, svoja sponzorska sredstva uglavnom usmjeravamo u sportska sponzorstva i razvoj mladih sportaša te osvješćivanje o važnosti zdravog životnog stila. Kao prepoznatljivi partneri nacionalnih sportskih saveza, međunarodnih sportskih priredbi i mnogobrojnih sportskih klubova na svih svojih sedam tržišta, sukreiramo mnogobrojne uspješne priče koje pridonose stvaranju mozaika prepoznatljivosti branda Triglav. Jedna od njih je i teniski turnir u Umagu, čiji je Triglav osiguranje Hrvatska ponosni zlatni partner još od 2018. godine, istaknuo je Tadej Čoroli, član Uprave Zavarovalnice Triglav, domaćina konferencija za medije.

Za sve koji se žele detaljno informirati o turniru, posebno je izrađeni Chatbot na Whatsapp platformi koji pokriva sve informativne aspekte turnira kao što su informacije o igračima, raspored igranja, detalji zabavnog programa, itd.

Osim informativnog sadržaja, korisnici mogu direktno preko chatbota kupiti ulaznice ili rezervirati smještaj pa čak i sudjelovati u nagradnoj igri koja osigurava ulaznicu za finale.

Svi koji žele osigurati svoje mjesto na spektaklu u Stella Marisu mogu pronaći svoju ulaznicu i na poveznici službenog webshopa croatiaopen.hr.

Za centralni teren ulaznice su u online prodaji, a za Grandstand ulaznice će se kupovati u ATP shopu.

Ulaznice su dnevne i jamče praćenje svih mečeva koji su na rasporedu tijekom tog dana za to igralište.

Svakako osigurajte svoje mjesto na vrijeme, a već sada su u prodaji posljednje preostale ulaznice.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.