ZADNJI PROFESIONALNI MEČ

Ljubičić otišao nakon poraza od Dodiga u Monte Carlu

Nedjelja, 15. travnja 2012. 14:16 Napisao  Luka Variola

Ivan Ljubičić završio karijeru u 33. godini nakon 10 ATP  naslova

Trofejni hrvatski internacionalac u prvome je kolu ATP turnira u Monte Carlu izgubio od kolege iz reprezentacije Ivana Dodiga sa 6:0, 6:3, odigravši svoj posljednji meč kao profesionalac. Duga i uspješna karijera okončana je tako u 33. godini porazom u prvome kolu Masters 1000 turnira. Ljubičić je počeo igrati na ATP turnirima 1995. godine. Najbolji ranking karijere mu je bio 3. mjesto u svibnju 2006. godine, i to je povijesno drugi najbolji rezultat jednog hrvatskog tenisača (nakon Gorana Ivaniševića koji je jednom bio broj 2).

Godine 2004. na Olimpijskom teniskom turniru u Ateni osvojio je brončanu medalju u igri parova zajedno s Mariom Ančićem. Godine 2005. je kao najbolji igrač hrvatske reprezentacije osvojio prvi hrvatski Davis Cup, skupa s Mariom Ančićem, Goranom Ivaniševićem, Ivom Karlovićem i izbornikom Nikolom Pilićem. Najveći uspjeh na ATP-u ostvario je 21. ožujka 2010. godine kada je u u finalu Mastersa u Indian Wellsu pobijedio Andyja Roddicka rezultatom 2:0 u setovima.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.