ODVJETNICI OBJAVILI

Đoković u prosincu bio pozitivan

Subota, 08. siječnja 2022. 10:11 Napisao/la  SC

Poznato na temelju čega je dobio izuzeće

Đoković u prosincu bio pozitivan

Novak Đoković u prosincu je bio drugi put pozitivan na koronavirus!

Odvjetnici najboljega tenisača na svijetu objavili su dokument na temelju kojega je liječnički odbor Australian Opena izdao medicinsku potvrdu o izuzeću, što znači da se Đoković nije treba cijepiti da bi igrao prvi Grand Slam ove sezone.

U očitom dogovoru sa svojim klijentom, odvjetnici su objavili da je Đoković ostvario pravo na iznimku od pravila o nužnom cijepljenju prilikom ulaska u Australiju zato što se 16. prosinca prošle godine zarazio koronom.

Budući da je bio pozitivan dva tjedna prije nego što je otputovao u Melbourne, Đoković je odradio razdoblje samoizolacije, pa je 30. prosinca dobio potvrdu liječničkog odbora Australian Opena da može igrati bez dodatnog cijepiva.

Slično medicinsko izuzeće dobilo je više od 20 tenisača, koji su bez problema ušli u Australiju.

Sada je jasno da je Đoković postao politička žrtva australske vlade, koja na Đokoviću pokušava vratiti povjerenje sve većeg broja Australaca, koji su nezadovoljni načinom na koji se vlada bori protiv koronavirusa.

U ponedjeljak je zakazano saslušanje, sud u Viktoriji odlučuje da li je australska vlada imala medicinsko ili neko drugo uporište za ovakvo iživljavanje nad najboljim tenisačem na svijetu.

 Đoković je prvi put bio zaražen koronavirusom nakon turnira u Zadru.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.