Novak Đoković u četvrtfinalu Roland Garrosa nakon maratona s Andreasom Seppijem

Nedjelja, 03. lipnja 2012. 17:09 Napisao  Milan Kosanović

Novak Đoković (Srbija) - Andreas Seppi (Italija)  4:6, 6:7, 6:3, 7:5, 6:3 

 Najbolji tenisač svijeta, Srbin Novak Đoković pošteno se namučio, ali ne da bi osvojio novi Grand Slam naslov, već da bi se plasirao u četvrtfinale Roland Garrosa. Visoka prepreka za prvi reket svijeta bio je Talijan Andreas Seppi koji je protiv Đokovića poveo s dva nula u setovima. Iako je Đoković imao priliku pobijediti drugi set, Talijan je na koncu slavio u tie breaku, a pred srpskim tenisačem bio je težak zadatak.

Nažalost po žilavog Talijana Đoković nije kiksao, nakon četiri sata i 20 minuta igre srpski tenisač pobijedio je u meču kojeg će prema svemu sudeći dugo pamtiti.  Treći i peti set Đoković je dobio bez većih problema dok je u četvrtom Seppi imao priliku za preokret, no u Talijanu nije više bilo dovoljno snage, a realno i kvalitete za nešto više.

Valja napomenuti da je najveći uspjeh Andreasa Seppija na Roland Garrosu plasman u drugo kolo, a ništa veći uspjeh ne bilježi niti na svim ostalim Grand Slam turnirima gdje je najdalje dogurao do trećeg kola.

Novak Đoković, nakon što se u osmini finala provukao kroz iglene uši nastavlja svoj put ka novom Grand Slam naslovu. Već u sljedećem meču, Srbin će vjerovatno puno ozbiljnije shvatiti svog protivnika.

Roland Garros, osmina finala: 

Novak Đoković (Srbija) - Andreas Seppi (Italija) 4:6, 6:7, 6:3, 7:5, 6:3

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.