Marin Čilić: Više od poraza boli činjenica da nisam mogao dati svoj maksimum

Nedjelja, 16. srpnja 2017. 21:20 Napisao/la  SC

Znam koliko sam truda i rada uložio da dođem do ovoga trenutka,  ti osjećaji su kulminirali tijekom meča, kaže Čilić


Marin Čilić izgubio je finale Wimlendona praktično bez ozbiljnog otpora, Roger Federer nikada lakše i brže nije osvojio jednu od osam titula pobjednika najjačeg turnira na svijetu.

- Više od poraza boli činjenica što nisam mogao dati svoj maksimum. Znam koliko sam truda i rada uložio da dođem do ovoga trenutka, pogotovo posljednjih mjeseci. Ti osjećaji su kulminirali tijekom meča i zato ih nisam mogao suzdržavati, ali pokušavao sam smoći snage da dam sve što mogu i da se borim do kraja. Pred kraj meča protiv Querreyja sam počeo osjećati žulj ispod palca na lijevom stopalu. Bilo je i krvi, pokušali smo to riješiti s fizioterapeutima koji su mi puno pomogli. Ipak, tijekom meča osjećao sam bol svaki put kada bih se oslonio na svoje lijevo stopalo. Zbog toga nisam bio dovoljno brz, nisam se mogao dobro namještati na loptu, kasnio sam u svakoj reakciji, a u meču protiv Rogera morate biti na vrhuncu svojih mogućnosti. U posljednje vrijeme sam dosegao razinu koncentracije koja je puno veća nego do sada što mi daje samopouzdanje za dalje. Znam da sam dosegnuo najveću moguću razinu igre na travi. Cilj mi je do kraja godine ući među prvih pet na ATP ljestvici i tamo se zadržati, ali proces mog napretka je puno duži, rekao je Čilić.

Jonas Björkman može biti jako zadovoljan Čilićevim nastupima na Wimbledonu, trener najboljeg hrvatskog tenisača kaže:

- Finale se nije odvijalo na način na koji smo željeli. Imali smo velike nade s obzirom da je Marin igrao fenomenalan tenisa tri-četiri mjeseca, a posebno je bio impresivan ova dva tjedna u Wimbledonu. Vjerovali smo da će ovo biti njegov dan, ali na žalost taj neugodni žulj na lijevom stopalu koji se pojavio u polufinalu, bio je problem. Učinilo smo sve da mu pomognemo i smanjimo bol, ali nakon pet-šest gemova stanje se pogoršalo i bilo nam je svima teško gledati kroz što prolazi. Potpuno ga razumijem, imao je velika očekivanja, jako je htio tu pobjedu, ali vjerujem da će za dva-tri dana biti ponosan na svoj nastup u Wimbledonu. Nadam se da ćemo dobru formu s travnatih podloga prenijeti i na američki beton. Marin je sjajan dečko, veliki radnik i ima oružja za osvajati Grand Slam turnire. Definitivno ima velike šanse u budućnosti se smjestiti u Top 5 svjetskog tenisa, rekao je Björkman.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.