Marin Čilić saznao protivnika u prvom polufinalu Roland Garrosa

Četvrtak, 02. lipnja 2022. 08:00 Napisao/la  SC

U drugom polufinalu igraju Španjolac Rafael Nadal i Nijemac Alexander Zverev, Čilić u četvrtfinalu pobijedio Rusa Andreja Rubljova

Marin Čilić saznao protivnika u prvom polufinalu Roland Garrosa

Marin Čilić u polufinalu Roland Garrosa igra protiv Norvežanina Caspera Ruuda

Čilić je pobijedio Rusa Andreja Rubljova s 5:7, 6:3, 6:4, 3:6, 7:6 (10:2), Ruud je pobijedio Danca Holgera Runea sa 6:1, 4:6, 7:6 (2), 6:3.

Najbolji hrvatski tenisač prvi put igra polufinale Roland Garrosu čime je kompletirao plasmane u polufinala sva četiri Grand Slama.

Posljednje polufinale Čilić je igrao 2018. godine na Australian Openu.

Ruud je osmi tenisač na svijeta, plasmanom u polufinale ostvario je najveći uspjeh na Grand Slam turnirima.

Čilić i Ruud su do sada igrali dva puta, oba puta je slavio 23-godišnji Norvežanin - prošle godine u Torontu, a godinu ranije u Rimu.

U drugom polufinalu igraju Španjolac Rafael Nadal i Nijemac Alexander Zverev.

Nadal je u četvrtfinalu pobijedio Novaka Đokovića sa 6:2, 4:6, 6:2, 7:6 (4), dok je Zverev bio bolji od Španjolca Carlosa Alcaraza sa 6:4, 6:4, 4:6, 7:6 (7).

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.