ROLAND GAROSS Marin Čilić ponovo odigrao vrhunski meč, prvi put ostvario plasman u polufinale pobjedom protiv Andreja Rubljova

Srijeda, 01. lipnja 2022. 21:49 Napisao/la  SC

Znam da igram jako dobro, da osjećam lopticu i da mogu moćno udarati, kaže najbolji hrvatski tenisač

Marin Čilić
Marin Čilić

Marin Čilić plasirao se u polufinale Roland Garossa nakon što je pobijedio Andreja Rubljova sa 5:7, 6:3, 6:4, 3:6, 7:6 (10:2).

Čilić je prvi put u karijeri ušao u polufinale Roland Garossa, gdje će igrati protiv Norvežanina Caspera Ruuda ili Danca Holgera Runea.

Najbolji hrvatski tenisač u Parizu igra kao na vrhuncu karijere:

- Ono što osjećam, za tim i idem. Znam da igram jako dobro, da osjećam lopticu i da mogu moćno udarati. Možda nije desetka, ali je blizu. Recimo devet, devet i pol. Uživam na terenu i jako sam ponosan na svoju izvedbu i na borbu koju sam pružio, ocijenio je Čilić samog sebe.

Što se tiče meča, Čilić kaže sljedeće:

- Uvjeti su bili malo drugačiji nego prije dva dana. Možda lopta nije bila teža, ali se slabije odbijala. Nije bilo lako otvarati teren i koristiti top-spin, više su se izmjene svodile na iscrpljivanje udaranjem. Na sreću, servirao sam fantastično i to je napravilo razliku. U nekoliko navrata Rubljov je bio blizu da me 'breakne', ali ostao sam staložen i završio posao. Moram mu odati priznanje jer je demonstrirao veliki sportski duh, kod njega nema izgubljenog poena. Imao je i malo peha. Jedan od nas dvojice na kraju je morao izgubiti, rekao je Čilić.

Čilić je kompletirao polufinala na svim Grand Slamovima, meč protiv Rubljova dobio je prije svega zbog izuzetne mentalne stabilnosti, uspio se izvući iz svih kriznih situacija što je karakeristika najvećih igrača.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.