Marin Čilić bez izgubljenog seta do četvrtfinala Wimbledona

Ponedjeljak, 10. srpnja 2017. 16:47 Napisao/la  SC

Wimbledon, osminafinala: Čilić - Bautista Agut 3:0 

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić četvrtu godinu zaredom stigao je do četvrtfinala Wimbledona, nakon što je u odličnoj predstavi svladao 18. nositelja, Španjolca Roberta Bautistu Aguta sa 6:2, 6:2, 6:2 za sat i 40 minuta igre.

Čilić je na drugom Grand Slam turniru zaredom, a prvi put u Wimbledonu, do četvrtfinala stigao bez izgubljenog seta, odigravši protiv Bautiste Aguta najuvjerljiviji meč na ovogodišnjem turniru u All England Clubu.

Španjolac je bio ravnopravan samo do trenutka kad je prvi put izgubio servis, u petom gemu meča, i nakon što u sljedećoj igri nije uspio iskoristiti dvije prilike za izjednačnje na 3:3. Umjesto toga, Marin je otišao na 4:2, a dva gema kasnije stigao do prvog seta.

Drugi i treći set bili su kopija jedan drugoga, s jedinom razlikom, što je Španjolac u drugom setu pri zaostatku 1:4 uspio vratiti jedan break.

Bio je to jedini Čilićev izgubljeni servis u meču, ali je na njega već u sljedećem gemu odgovorio novim breakom.

U trećem setu je Španjolac bio potpuno nemoćan.

S još dva breaka i za točno 100 minuta igre, Čilić je slavio sa 6:2, 6:2, 6:2 te tako postao prvim četvrtfinalistom na ovogodišnjem Wimbledonu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.