Antonio Veić četvrti hrvatski tenisač u glavnom ždrijebu Miamija

Utorak, 20. ožujka 2012. 18:36 Napisao/la  I. MIlatić

Marinu Čiliću, Ivi Karloviću i Ivanu Dodigu u glavnom turniru Miamija pridružio se Antonio Veić, koji je u posljednjem kolu kvalifikacija porazio drugog nositelja kvalifkacija Nijemca Thobiasa  Kamkea sa 6:4, 6:2

Hrvatski muški tenis na drugom će Masters 1000 turniru sezone u Miamiju imati četiri predstavnika.  Marinu Čiliću, Ivi Karloviću i Ivanu Dodigu u glavnom turniru Miamija pridružio se Antonio Veić, koji je u posljednjem kolu kvalifikacija porazio drugog nositelja kvalifkacija Nijemca Thobiasa  Kamkea sa 6:4, 6:2.

Ovo je najveći uspjeh 24-godišnjeg Lošinjana na turnirima iz kategorije Masters 1000 jer mu je ovo prvi nastup u glavnom turniru. Veić (ATP 166) je ovim ostvarenjem vrlo blizu najboljeg plasmana karijere (ATP 157).

Iako rezultat sugerira uvjerljivu izvedbu meč je bio puno izjednačeniji. Prvi set pokazao se ključnim. Naime, obojica tenisača su se mučila sa svojim servisima pa je onaj tko je bio na reternu imao puno šansi za break. Na kraju je upravo realizacija break prigoda presudila. Kamke je realizirao samo dvije od šest, a Veić tri od četiri.

U drugom setu 88. tenisač svijeta se raspao i još dva puta izgubio svoj servis. Na reternu je Kamke osvojio samo četiri poena te se čak izborio za jednu break loptu, koju je Veić uspio poništiti. Bila je to prva Veićeva pobjeda nad tenisačem iz Topa 100 još od listopada prošle godine kada je na Challengeru u Palermu porazio Daniela Gimena-Travera, tada 82. na ATP ljestvici. Potvrda je ovo dobre Veićeve forme u posljednje vrijeme, a njegov suparnik u prvom kolu glavnog turnira bit će poznat naknadno.

ATP Masters 1000 Miami, 2. kolo kvalifikacija: Veić (Hrvatska) - Kamke (Njemačka, 2) 6:4, 6:2

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.