Antonio Veić i Ivan Dodig u razmaku od pola sata ispali u Miamiju

Petak, 23. ožujka 2012. 23:49 Napisao/la  Ivan Milatić

Bolji od Veića bio je 23-godišnji 18. igrač svijeta Ukrajinac Aleksandar Dolgopolov, dok je Dodigu deseti poraz sezone nanio 19 nositelj Nijemac Florian Mayer. Oba meča završila su 6:4, 7:5

Antonio Veić i Ivan Dodig u manje od pola sata razmaka završili su porazima identičnim rezultatom svoj nastup na drugom ATP Masters 1000 turniru sezone u Miamiju. Bolji od Veića kojemu je ovo rezultat karijere na turnirima ovoga ranga bio je 23-godišnji 18. igrač svijeta Ukrajinac Aleksandar Dolgopolov, dok je Dodigu deseti poraz sezone nanio 19 nositelj Nijemac Florian Mayer. Oba meča završila su 6:4, 7:5.

Prvi je do breaka prednosti stigao Veić pri 2:2 u prvome setu, a potvrda je došla nakon što je spasio prvu šansu za break Dolgopolova za 4:2. Ipak, upornost Ukrajinca se isplatila te je ubrzo izjednačio na 4:4, a potom i oduzeo servis Veiću pri 5:4, kojim je Hrvat pokušao ostati u setu. Veić je set loptu omogućio Dolgopolovu nakon što je upisao dvostruku pogrešku.

Čvrst servis imala su oba tenisača u drugom setu, a jedini realiziran break ostvario je Dolgopolov u ključnom trenutku, na servisu Veića kod 6:5.

Hrvatskom tenisaču, trenutno 166. na svijetu, ovo je bio prvi susret s Aleksandrom Dolgopolovim, a u meču je imao 69% osvojenih poena na prvom servisu, što je bilo premalo za protivnika koji je u istom statističkom segmentu imao 86%. Na drugom servisu Veić je upisao samo šest od 22 poena, dok je Ukrajinac imao postotak od 55%, odnosno 16 uspješnih od 29 potencijalnih poena.

Ivan Dodig pokazao je premalo da bi prošao dalje. Poražavajuće po Međugorca može zvučati činjenica da je Mayeru ovo tek treća pojedinačna pobjeda sezone uz osam poraza. Iako je u drugom setu imao break viška, Dodig ga nije uspio dugo zadržati i poraz je bio neminovnost.

Izjednačeni prvi set otišao je na stranu Nijemca zahvaljujući oduzetom servisu na jedinoj break lopti u toj dionici meča. Bilo je to u sedmom gemu kada je Dodig svoj početni udarac izgubio bez osvojenog poena.

Dodig je uzvratio ranim breakom u drugom setu te je poveo s 3:0. No, prednost nije dugo trajala jer je Mayer već u petom gemu nadoknadio izgubljeni servis. Dodig se sve više mučio sa svojim servisom, no uspio je dogurati do 5:5. Tada je, međutim, ponovno ispustio početni udarac i Mayer je poslije 98 minuta igre potvrdio pobjedu.

Što se statistike na servisu tiče, Dodig je meč završio sa sedam asova, dvije dvostruke pogreške i 51% prvog servisa, na kojem je osvojio 62% poena. Dok su u igri na drugom servisu Dodig i Mayer bili podjednaki glede uspješnosti, u igri poslije prvog servisa Nijemac je bio osjetno bolji osvojivši 81% poena. Uz to, 19. tenisač svijeta osvojio je 34 poena protiv servisa i realizirao tri od osam break lopti, a Dodig 18 poena uz iskorištenost break lopti 1/2.

Od hrvatskih tenisača u turniru su ostali još Ivo Karlović i Marin Čilić. Karlovića u dvoboju drugog kola očekuje Argentinac Juan Martin Del Potro, dok će Čilić odmjeriti snage protiv Rusa Igora Kunjicina

Miami, drugo kolo, tenisači:Aleksandar Dolgopolov (Ukrajina, 18) - Antonio Veić (Hrvatska, Q) 6:4, 7:5 Florian Mayer (Njemačka, 19) – Ivan Dodig (Hrvatska) 6:4, 7:5

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.