ZLATANOV TRAG

Zamet tada možda nije bio spreman za Saračevića

Ponedjeljak, 22. veljače 2021. 14:29 Napisao/la  SC

Ponosan sam što sam s njime dijelio dobre i loše stvari, što sam s njime dijelio svlačionicu, kaže Valter Matošević koji je zajedno sa Zlatanom Saračevićem osvojio olimpijsko zlato

Zlatan Saračević i Marin Miculinić stoje prvi i drugi slijeva u zadnjem redu
Zlatan Saračević i Marin Miculinić stoje prvi i drugi slijeva u zadnjem redu

Zlatko Saračević bio je rukometna legenda, a trag je ostavio i u riječkom rukometu.

Posljednji klub u kojemu je u karijeri igrao bio je upravo Zamet, prvi klub kojega je vodio kao trener također je bio Zamet.

- Bio je i direktor kluba, kao direktor kluba je mene i Renata Sulića dočekao, kada smo se 2003. godine vratili sa zlatom sa Svjetskog prvenstva u Portugalu, kazat će Valter Matošević, trener rukometaša Zameta i najtrofejnijih riječki sportaš koji je Zlatka Saračevića itekako dobro poznavao. 

- Ne mogu vjerovati da je preminuo. U nedjelju je sjedio na klupi Podravke i ostvario pobjedu protiv Lokomotive, a danas pričamo o tim ružnim stvarima. Zaista ne mogu vjerovati da više nije među nama. Mogu samo reći da je bio istinska legenda, dobar čovjek velikog srca koji je uvijek bio spreman pružiti ruku. Bio je pozitivan čovjek, koji je uvijek sve gledao pozitivno. Ne samo da mi je bila čast da sam ga poznavao, ponosan sam što sam s njime dijelio dobre i loše stvari, što sam s njime dijelio svlačionicu. Teško je bilo što drugo reći, jednostavno ne mogu vjerovati da je to istina, dodat će Matošević, koji je olimpijsko zlato 1996. godine osvojio zajedno sa Saračevićem.

- Izgubio je hrvatski rukomet, mi iz rukometne obitelji to jako dobro znamo, ali jako je puno izgubio i hrvatski spot općenito. Saračević je bio istinska sportska legenda. Puno toga smo prošli, a čim sam čuo što se dogodilo, odmah sam se zapitao je li moguće da je prvi od te generacije 96 preminuo Istok Puc, a onda nakon njega i Zlatko Saračević, njegov cimer. Čovjek vodi utakmicu, pobijedi i umjesto da dođe nakon utakmice kući kod obitelji, on ode na neki drugi svijet. Bio je predobar čovjek, zaključio je Valter Matošević.

Marin Miculinić i Zlatko Saračević bili su suigrači i bliski suradnici u Zametu, Miculinić je postao direktor, kada je Saračević postao trener:

- Nažalost, ta epizoda nije predugo trajala. Nismo mi tada možda bili spremni za njega, niti on za nas! Nakon svega nalazim samo lijepe riječi o njemu. Dok smo radili zajedno i nakon smo prekinuli suradnju, nikada od njega nismo čuli ni jednu ružnu riječ. Nakon toga više nismo surađivali, jer se sam povukao iz rukometa, ali kada god bismo se sreli, susreti su bili više nego srdačni. O njemu mogu doista govoriti sve najbolje, kaže Miculinić.

Saračevićevu epizodu u tada Zamet Croteku obilježio je incident, nakon tučnjave tijekom utakmice protiv Lukoil Dinama bili su kažnjeni Zamet i Saračević.

- I to je bio dio njegova karaktera, njegove želje da bude najbolji! Bez toga ne bi postigao sve što je postigao u karijeri. Tako se ponašao dok je bio u Zametu bez obzira što je tada došao u klub koji se nalazio nekoliko stepenica niže od klubova u kojima je igrao prije toga. Davao je maksimum, u to se uklopila priča o incidentu s Lukoilom, sve se to dogodilo zbog njegove želja za dokazivanjem, zaključio je Miculinić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.