SP u rukometu: Španjolci rutinski deklasirali Alžir na otvaranju prvenstva

Petak, 11. siječnja 2013. 21:01 Napisao/la  SC

Skupina D 1. kolo Španjolska - Alžir 27:14

 

U prvoj utakmici Svjetskog prvenstva u Španjolskoj domaćin je pred desetak tisuća gledatelja u dvorani "Caja Magica" u Madridu svladao reprezentaciju Alžira rezultatom 27:14. Od samog početka bila je to jednosmjerna utakmica. Iako je dojam da su Španjolci u svojoj igri imali i podosta rezerve, Alžir nikako nije uspijevao probiti obranu Furije, pa su tako u prvome poluvremenu mrežu zatresli samo 5 puta, dok je na drugoj strani simultanku imao Viktor Tomas sa 6 golova iz isto toliko pokušaja. Prvo poluvrijeme je završilo rezultatom 14:5 za Španjolce.

U istom tonu se nastavilo i u drugome djelu. Alžir je muku mučio sa napadačkim akcijama u kojima nije bilo ideje, a kada bi uspjeli probiti obrambeni blok, zaustavljao ih je odlični Sierra na vratima domaćina. Izabranici Valera Rivere su do kraja dodatno usporili, igralo se sa dosta pogrešaka na obje strane, a razlika je do kraja narasla na +13 u korist Španjolske. Titulu najboljeg igrača u redovima pobjednika je odnio Viktor Tomas sa 8 pogodaka dok je kod Alžira najistaknutiji bio vratar Kerbouche sa 13 obrana.

Skupina D 1. kolo Španjolska - Alžir 27:14

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.