ŽDRIJEB EP RUKOMETAŠICA

Hrvatska protiv Španjolske, Mađarske i Njemačke

Petak, 22. lipnja 2012. 19:58 Napisao/la  SC

Mislim da smo dobili skupinu po mjeri, sa svim protivnicama možemo igrati, rekao je izbornik Vladimir Canjuga

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija će na Europskom prvenstvu igrati u skupini C protiv Njemačke, Mađarske i Španjolske, odlučeno je tako na ždrijebu održanom u Montre Carlu. Nakon što je Nizozemska odustala od organizacije, domaćinstvo je dodijeljno Srbiji, a hrvatske rukometašice će igrati u skupini u Novom sadu.

Ždrijeb EP-a
Skupina A (Beograd): Norveška, Ukrajina, Srbija, Češka
Skupina B (Niš): Švedska, Francuska, Danska, Makedonija
Skupina C (Novi sad): HRVATSKA, Njemačka, Mađarska, Španjolska
Skupina D (Vršac): Rumunjska, Crna gora, Rusija, Island

Hrvatska je zahvaljujući odličnom nastupu u kvalifikacijama prvi put bila smještena među nositelje u najjači bubanj zajedno s Rumunjskom, Norveškom i Švedskom. Dosadašnji predsjednik EHF-a, Norvežanin Tor Lian kojeg je odlukom ovog kongresa u idućem četverogodišnjem mandatu naslijedio Francuz Jean Brihault te predsjednik Rukometnog saveza Srbije Velibor Marjanović Hrvatsku su smjestili u skupinu C.  Izbornik reprezentacije Vladimir Canjuga u prvoj reakciji bio je zadovoljan ždrijebom.

- Europsko prvenstvo definitivno je jače natjecanje od svjetskog i tu nema lakih protivnica. Mislim da smo dobili skupinu po mjeri, sa svim protivnicama možemo igrati. Španjolke, koje su na zadnjem Svjetskom prvenstvu bile brončane, nedavno smo pobijedili, Njemice se u Brazilu nisu proslavile i traže povratak u vrh, Mađarske u Brazilu nije ni bilo. Mislim da se možemo, naravno ako budemo pravi, boriti za prvo mjesto u skupini i da moramo gledati da prenesemo što više bodova, ustvrdio je Canjuga.

- Skupina D s kojom se križamo je najjača.  Očekujem da će u drugi krug proći Rusija, Crna gora i Rumunjska, a onda će biti veselo. Morat ćemo se dobro "potući", ali to je Europsko prvenstvo na kojem vidiš koliko vrijediš. No prvenstvo je još daleko, danas smo počeli s pripremama za Olimpijske igre na kojima ćemo nastupiti prvi put u povijesti i eventualan dobar rezultat u Londonu sigurno bi nam dao krila za Srbiju  – rekao je izbornik Vladimir Canjuga.

U sklopu Kongresa EHF-a, Lidija Bojić Čačić izabrana je u Odbor za ženski rukomet, a Siniša Ostoić u Komisiju za rukomet na pijesku.  

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.