ANTONIO PRIBANIĆ O MAĐARIMA

Zaslužuju pozornost, treba zaustaviti Laszla Nagyja

Subota, 05. siječnja 2013. 12:38 Napisao/la  Milan Kosanović

Mađarska na svakoj poziciji ima po dva jednako kvalitetna igrača, kaže Pribanić o protivniku na SP

Na Svjetskom rukometnom prvenstvu opasan protivnik za Hrvatsku bit će Mađarska, a o njihovim prednostima i nedostacima  najpozvaniji  je govoriti Riječanin Antonio Pribanić, koji već drugu sezonu zaredom igra u mađarskom  viceprvaku  Pick Szegedu, a čiji suigrači zajedno s ljutim suparnicima iz Veszprema čine kostur  mađarske reprezentacije.

- Mađarska je u svakom slučaju reprezentacija na koju treba obratiti pozornost. Dobili su puno  povratkom Laszla Nagyja, jednog od najboljih igrača na svijetu, koji im je ključna figura i od kojeg sve počinje. Na svakoj poziciji imaju po dva jednako kvalitetna igrača, posebno opasan je tandem vratara, mojih suigrača iz Szegeda Miklera i Tataia, rekao je Pribanić te nastavio:

- U fazi  obrane igraju zonu 6-0 s visokim Nagyem i Timužinom koji su dvije trojke, a kada se doda i Ferenc Ilyes, koji je bio jedan od ponajboljih obrambenih igrača svijeta onda je jasno da nisu bezazleni. Također mogu igrati i 5-1 obranu s isturenim Vadkertiem, ali to u pravilu rade kada love rezultat ili žele razbiti vanjsku liniju protivnika. Na lijevom krilu imaju Gergu Ivancsika koji je njihov najbolji strijelac već godinama, igra u Veszpremu, no u pripremnim utakmicama su se posebno istaknula dva mlada igrača, Kornel Nagy iz francuskog Dunkerquea i Mate Lekai iz Celja. Nemaju izrazitog šutera izuzev Borne Puticsa tako da očekujem da bi upravo Kornel Nagy mogao zaigrati na poziciji lijevog vanjskog, mišljenja je Pribanić koji s obzirom da se radi o njegovim bivšim odnosno sadašnjim suigračima zna gotovo sve tajne Mađara.

- Ne treba zaboraviti Gabora Csasara koji je imao problema s ozljedom, no on je sada uz Nagya sigurno jedan od najopasnijih Mađara. Posebno je opasan iz razloga što izvrsno surađuje s borbenim Zubaiem na crti koji izvrsno utrčava u prazan prostor, a Csasar mu asistira, rekao je Pribanić koji s Mađarom Zubaiem čini udarni tandem kružnih napadača u Pick Szegedu te zaključio.

- Naša dobitna kombinacija je čvrsta obrana te brze kontre i polukontre, Mađari moraju mijenjati igrača kod prelaska iz obrane u napad i obrnuto što znači da ima jako puno prostora za kvalitetnu polukontru. Mislim da treba posebnu pozornost obratiti na Nagya koji će preuzimati odgovornost na sebe kada bude teško, on je jedini igrač koji može prepucati našu 6-0 obranu s devet ili deset metara, a ako uspijemo zaustaviti njega onda smo zaustavili Mađarsku.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.